Evenementen
za.
22.
06

Twentse Wandel 2-daagse

Wanneer
zaterdag 22 juni
t/m zondag 23 juni

Waar
n.v.t.

Wil jij twee dagen 30 of 40 kilometer lopen, bijvoorbeeld als training voor een Vierdaagse? Doe dan mee aan de Twentse Wandel 2-daagse.

Ontspannen Twentse sfeer
Op beide dagen voert de route je door het fraaie Twentse landschap. Beleef er de rust en de ontspannen Twentse sfeer. De eerste dag gaat de tocht richting het noorden via het Weusthaggegebied richting Rossum. Het Weusthag is een park in het noorden van Hengelo. Via de rustige omgeving van Saasveld en Deurningen wandel je weer terug naar Hengelo. Bos, weiland en veen wisselen elkaar af. Bij Saasveld kom je door het Molenveldbos. Deelnemers aan de 40 kilometer maken een extra lus door het recreatiegebied Het Hulsbeek bij Oldenzaal. Water wordt hier omgeven door bossen. Het park kent een rijke variatie aan planten.

Bosrijke omgeving
De tweede etappe brengt je richting vliegveld Twente en het bosrijke gebied van Driene. Je komt onder meer door het Lonnekermeer: een landgoed rond twee meertjes. Bij het water leven bijzondere vogels en libellen. Er groeien in dit gebied zelfs orchideeën. Het Lonnekermeer is niet voor niets uitgeroepen tot Natura2000-gebied. Als je de 40 kilometer loopt, kom je ook nog door het nabijgelegen dorpje Lonneker. Je kunt per dag een afstand kiezen, dus je hoeft niet twee dagen dezelfde afstand te lopen.

Verzorging onderweg
De organisatie zorgt voor verzorgingsposten langs de route, waar koffie/thee, frisdrank, fruit, koek en broodjes worden uitgedeeld. Na afloop van de tweedaagse ontvang je een fraaie herinnering, een button, een oorkonde en een wandelschrift. Bij voorinschrijving krijg je bovendien een T-shirt van de Twentse Wandel 2-daagse.

Start: vv ATC’65

Torenlaan 60, 7559 PB
HENGELO OV

  • 40km 08:00-08:00 uur
  • 30km 08:00-08:00 uur

Kijk voor meer informatie op https://twentsewandel2daagse.nl/

 


2019-06-22 00:00:00 2019-06-23 23:59:59 Europe/Amsterdam Twentse Wandel 2-daagse Twentse Wandel 2-daagse, , ,


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen