Evenementen
vr.
01.
03

Twentse Lichtparade

Wanneer
vrijdag 1 maart, 19:15 tot 21:30

Waar
Binnenstad Hengelo

7551 Hengelo

Twentse Lichtparade

De grootste verlichte optocht van Noord-Oost Nederland

Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende lichtparade. In de loop der jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot een regionaal evenement wat zijn weerga niet kent.

Op deze avond komen tienduizenden carnavalsvierders en niet carnavalisten naar ons dorp om de Twentse Lichtparade te aanschouwen. De diverse loopgroepen en praalwagens die deelnemen aan de Twentse Lichtparade verwerken diverse (actuele) thema’s in hun creaties.

De praalwagens halen wel lengtes van 25 meter en tot maar liefst 8 meter hoog en zijn verlicht met duizenden lampjes. Natuurlijk zal er ook veel muziek aanwezig zijn, o.a. dweilorkesten, fanfares, drumbands en nog veel meer. Ook zullen diverse winkels langs het parcours op een sierlijke manier verlicht en versierd worden.

Route

1. 📍Mitchamplein
2. Deldenerstraat
3. Thiemsbrug
4. Oldenzaalsestraat
5. Oude Molenweg
6. Wolter ten Catestraat
7. rechtsaf Enschedesestraat
8. linksaf Brinkstraat
9. Markt
10. Marskant naar de finish bij het politiebureau.

www.lichtparade.nl

Twentse Lichtparade | Wij zijn Hengelo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen