Evenementen
vr.
09.
02

Twentse Lichtparade 2018

Wanneer
vrijdag 9 februari, 19:15 tot 23:55

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

Twentse Lichtparade 2018

Welkom in Hengelo de Lichtstad van Twente!

Zodra de schemering valt en de stadsverlichting in de binnenstad van Hengelo is uitgeschakeld, worden de straten in de binnenstad van Hengelo met honderdduizenden lampjes sfeervol verlicht. Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende lichtparade. In de loop der jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot een regionaal evenement wat zijn weerga niet kent.

Op deze avond komen tienduizenden carnavalsvierders en niet carnavallisten naar ons dorp om de Twentse Lichtparade te aanschouwen. De diverse loopgroepen en praalwagens die deelnemen aan de Twentse Lichtparade verwerken diverse (actuele) thema’s in hun creaties.

De praalwagens halen wel lengtes van 25 meter en tot maar liefst 8 meter hoog en zijn verlicht met duizenden lampjes. Natuurlijk zal er ook veel muziek aanwezig zijn, o.a. dweilorkesten, fanfares, drumbands en nog veel meer. Ook zullen diverse winkels langs het parcours op een sierlijke manier verlicht en versierd worden. We hopen dat u aan de hand van deze site geboeid zult raken van onze Twentse Lichtparade, zodat u dit spektakel met eigen ogen wilt komen aanschouwen.

De Twentse Lichtparade vindt plaats op vrijdagavond 9 februari 2018 en zal starten om 19.15 uur aan de Bankastraat.

Route Twentse Lichtparade

Route Lichtparade 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk voor meer informatie: www.lichtparade.nl

Foto: Christian van der Meij

 

 

 

www.lichtparade.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen