Evenementen
vr.
20.
12

The Tragedy of Slaughtervaart

Wanneer
vrijdag 20 december, 20:00 tot 22:30

Waar
Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Dood Paard – The Tragedy of Slaughtervaart

Een Shakespeareaanse tragedie losjes gebaseerd op de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis. Met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf. Gebouwd als open en voor iedereen toegankelijk gezondheidscentrum midden in een nieuwe volkswijk, was het Slotervaartziekenhuis in de jaren zeventig een toonbeeld van vooruitgangsgeloof en gelijkheidsdenken.

Een ziekenhuis waar het niet om geld of efficiency, maar om mensen moest draaien. Ironisch genoeg zou enkele decennia later juist het Slotervaartziekenhuis het eerste grote Nederlandse ziekenhuis worden dat in private handen kwam. ‘The Tragedy of Slaughtervaart’ gebruikt deze geschiedenis om te vertellen over kwetsbare idealen in een harde wereld. Over hoe we soms onze goede bedoelingen helemaal uit het oog verliezen en er ontluisterend cynisme voor in de plaats stellen. Kijk en huiver.

Kijk voor meer informatie op www.schouwburghengelo.nl.


2019-12-20 20:00:00 2019-12-20 22:30:00 Europe/Amsterdam The Tragedy of Slaughtervaart The Tragedy of Slaughtervaart, Beursstraat 44, , Hengelo
Dood Paard – The Tragedy of Slaughtervaart


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen