Evenementen
zo.
08.
09

Tentoonstelling: Kracht en Praal

Wanneer
zondag 8 september
t/m zondag 20 oktober
16:00 tot 00:00

Waar
Lambooijhuis
Langestraat 37
7551 DX Hengelo

Kracht en Praal tentoonstelling

Vanaf zondag 8 september exposeert Iris Helene Jansen in Het Lambooijhuis onder de titel Kracht en Praal. Iris Helene schildert meters hoge kleurrijke vogels. “Vogels zijn prachtige dieren die we door hun formaat en snelheid vaak niet goed kunnen bekijken, daarom schilder ik ze extreem groot.”

Iris Helene (30) beschouwt het dier als het meest authentieke organisme op onze aarde. “Deze schaamteloze wezens met hun bijzondere uiterlijk, enorme levenslust en aanpassingsvermogen intrigeren mij voortdurend. Het is de schoonheid die ik wil vastleggen en laten zien. Ik wil je laten verwonderen over datgene wat als gewoon beschouwd wordt. Ik wil het bewustzijn verhogen voor onze rijke natuur, een wonderlijke wereld waar men steeds verder van verwijderd lijkt te raken,” aldus Iris Helene.

Iris Helene Jansen is geboren in Hardewijk. Zij volgde de Aki in Enschede en exposeerde o.a. bij het Rijksmuseum Twenthe, Tetem, de Beurs van Berlage, het Jan Cremer museum en het Kunstenhuis in Amsterdam. Vanaf 8 september om 16:00 uur zijn haar grote vogelschilderijen te bewonderen bij het Lambooijhuis, Langestraat 37 te Hengelo. Kijk voor meer informatie op Lambooijhuis.


2019-09-08 16:00:00 2019-10-20 00:00:00 Europe/Amsterdam Tentoonstelling: Kracht en Praal Tentoonstelling: Kracht en Praal, Langestraat 37, , Hengelo
Tentoonstelling: Kracht en Praal


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen