Evenementen
do.
20.
02

Tafelgenoegen in de Middeleeuwen

Wanneer
donderdag 20 februari, 14:00 tot 14:00

Waar
Nivoncentrum
Lodewijkstraat 1
Hengelo

Tafelgenoegen in de Middeleeuwen

Op donderdagmiddag zal Wim Evers bij de NIVON Geschiedenisgroep een presentatie verzorgen over “Tafelgenoegen in de Middeleeuwen, met een graaghe maghe en een schoon tafel-dweelken”. Wim vertelt (met afbeeldingen van oude Meesters) over voedsel- en drankgebruik, eetgewoonten en etiquette van de boerenstand, de gegoede burgerij en de adel in de periode van ongeveer 1200 tot 1650 in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Een diner van 14 gangen; de Engelse Koning HendrikVIII vond het geen probleem. Maar at in die tijd iedereen zoveel? Wat stond er op tafel aan eten en drinken? Waar kwam het voedsel vandaan (graan, groenten, vlees, vis kruiden,zout)? Was er wel een tafel? Gebruikte men zijn handen bij het eten of was er al bestek? Waren er regels hoe men zich diende te gedragen bij de maaltijd?

Iedereen is hartelijk welkom. Voor meer informatie bekijk de website


2020-02-20 14:00:00 2020-02-20 14:00:00 Europe/Amsterdam Tafelgenoegen in de Middeleeuwen Tafelgenoegen in de Middeleeuwen, Lodewijkstraat 1, , Hengelo
Tafelgenoegen in de Middeleeuwen" | Hengelo Promotie


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen