Evenementen
za.
08.
09

Stork-paviljoen

Wanneer
zaterdag 8 september
t/m zondag 28 oktober

Waar
n.v.t.

Stork-paviljoen

Op het voormalige Stork-terrein, naast de parkeerplaats van ROC Twente, heeft ontwikkelende bouwer van Wijnen een markant bouwwerk geplaatst dat is opgebouwd uit duizenden gebruikte PET-flessen. Het duurzame en circulaire paviljoen wordt ter beschikking gesteld aan inwoners, bedrijven en andere organisaties in Hengelo totdat de locatie zijn definitieve bestemming krijgt onder meer als woningbouwlocatie.

Het transparante paviljoen van PET-flessen, met afmetingen van 30 bij 6 meter, stond vijf jaar in Enschede, waar het dienst deed als ontmoetingsplek en onderkomen voor workshops, cursussen en vergaderingen. Die stonden doorgaans in het teken van duurzaamheid, aandacht voor het milieu en anders bouwen. Ook in Hengelo zal het paviljoen tijdelijk staan. De locatie maakt namelijk deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling waarbij de voormalige fabrieksterreinen van Stork en Dikkers worden getransformeerd naar nieuwe woon -, werk – en leefgebied,. De afgelopen jaren is er al veel gerealiseerd en ook de komende jaren gaat er nog het nodige gebeuren. Op het terrein war het Stork-paviljoen nu tijdelijk staat, het zogenaamde Lansinkveld-Noord, gaat van Wijnen vanaf 2021 woningen realiseren. en kleinschalige detailhandel.

Het Stork-paviljoen is ontwikkeld door stichting Loos.FM. Deze stichting is gespecialiseerd in tijdelijke monumenten in de openbare ruimte met een uitgesproken maatschappelijke functie. Deze stichting zal de komende jaren het paviljoen beheren en is aanspreekpunt voor de programmering en/ of initiatieven vanuit belangstellenden.

Locatie

STORK paviljoen
Lansinkesweg 1
7553 AE Hengelo

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag / 13:00 – 17:00 uur

www.storkpaviljoen.nl

Stork paviljoen


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen