Evenementen
za.
24.
08

Stiftfestival

Wanneer
zaterdag 24 augustus, 20:30 tot 23:59

Waar
De Watertoren
Watertorenlaan 60
7552 TW Hengelo

Stiftfestival

Het jubilerende Stiftfestival en Stichting in Wording hebben de handen ineen geslagen om samen met Metropool een bijzonder openluchtconcert bij de Oude Watertoren in Hengelo te te verzorgen.

Op zaterdag 24 augustus kun je vanaf 20.30 uur luisteren naar vier korte concerten van elk 20 minuten. Spannende, virtuoze en ontroerende muziek onder de titel “Young and Unbound”.
Je kunt er genieten van violist extraordinaire Sergey Malov die laveert tussen Paganini, Bartók en moderne electronica.
Dan is er de betoverende klankwereld van Pēteris Vasks Hij verwerkt oude Letse muziek in zijn composities die vaak gaan over de strijd van mens en natuur; de schoonheid, maar tegelijk ook de bedreiging van de natuur.
De Twentse topdanser Tiemen Stemerding en stercelliste Maja Bogdanovic schitteren in het bijzondere Sonata voor cello van avant-garde kanon György Sándor Ligeti.
Als afsluiting het spetterende Last Round, een emotionele hommage aan tangokoning Astor Piazzolla. Geschreven door Osvaldo Golijov voor twee strijkkwartetten met de contrabas als scheidsrechter.

Het klassieke Stiftfestival organiseert eind augustus een week waarin op de mooiste locaties in Twente klassieke muziek wordt uitgevoerd door een dynamische internationale groep musici onder leiding van Daniel Rowland.

Tickets

De ticketverkoop gaat via de organisatie van het Stift Festival. Kaarten kun je online bestellen via de ticket button rechts bovenin en onderaan deze pagina.
Voor jongeren t/m 27 jaar is geld er een jeugdtarief.
De ticketprijzen zijn:
€ 28,50 regulier
€ 10,00 t/m 27 jaar

Per bestelling komt er €1,75 servicekosten bovenop.

Programma

20.30 Sergey Malov plays Paganini met looptrack. Ervaar een van ‘s-werelds meest virtuoze en charismatische violisten in zijn totaal eigen versie van duivel violist Paganini

21.00 Onderga de betoverende klankwereld van Composer in Residence Peteris Vasks’ in het vioolconcert ‘Lonely Angel’ met als solist de unieke Daniel Rowland-viool en het jonge dynamische Stift Festivalorkest.

21.30 Ligeti: Sonata voor cello solo (plus Handel-Halvorsen en Enescu Menetrier) – moderne muziek op zijn spannendst en meest virtuoos: een ‘must-hear’ stuk waar de grenzen van de cello verkend worden, met stercelliste Maja Bogdanovic en als special guest de jonge Twentse top danser Tiemen Stemerding!

22.00 Als spetterende finale Osvaldo Golijov’s tango-nonet Last Round, zijn emotionele hommage aan tangokoning Astor Piazzolla, voor twee strijkkwartetten met de contrabas als scheidsrechter.

Met Zoran Markovic als contrabassist en het Stift Festivalorkest.

22.30 drinks served / de bar is open

www.facebook.com/events/415259139091901

2019-08-24 20:30:00 2019-08-24 23:59:00 Europe/Amsterdam Stiftfestival Stiftfestival, Watertorenlaan 60, , Hengelo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen