Evenementen
di.
20.
08

Speels, uitdagend en leerzaam: Free Energy!

Wanneer
dinsdag 20 augustus, 13:00 tot 14:30

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Tetem presenteert deze zomer het High Tech programma “Free Energy” voor kinderen in heel Twente. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie zelf energie opwekken. Kinderen worden zo op speelse wijze bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid en groene energie. Op dinsdag 20 augustus wordt bij Bibliotheek Hengelo de workshop voor kinderen van 6 tot 9 jaar twee keer aangeboden, van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.30 uur.

Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality), gaming en als eerste op ‘Free Energy’. Het programma is onderdeel van de Twentse Maakplaatsen. Om technologie, digitalisering en maakprocessen nog beter te verankeren in de regio zijn de Twentse Maakplaatsen in het leven geroepen.

Wat is er deze zomer te doen?

Workshop zelfrijdende auto: Hoe kan je een autootje laten rijden zonder brandstof? Het antwoord op deze vraag ontdek je tijdens deze workshop. Bouw je eigen autootje en zorg ervoor dat deze zelfstandig kan rijden. Doelgroep 6-9 jaar. Workshops windmolen/propeller/zonne-energie: Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen? Doelgroep 10-12 jaar. Deze workshop wordt o.a. aangeboden in Almelo, Borne en Delden.

Geef je op voor een van de workshops en ervaar hoe je zelf energie kunt opwekken. Speels, uitdagend en leerzaam! Data omliggende gemeenten: Delden – 13 augustus, Almelo – 15 augustus en Borne – 19 augustus. Zie bijlage voor data en tijdstippen van de workshops per gemeente.

Het High Tech programma is een initiatief van Tetem. Voor meer informatie: www.tetem.nl of 053-2308791


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen