Evenementen
wo.
08.
07

Sokkelproject Achter de Basiliek

Wanneer
woensdag 8 juli
t/m woensdag 31 maart

Waar
Wemenstraat
Wemenstraat 14
7551 EX Hengelo

Sokkelproject Achter de Basiliek

Het thema van het Sokkelproject Achter de Basiliek Beelden 2020 is 75 jaar vrijheid.

Voor de zestiende editie van haar Sokkelproject “Achter de Basiliek Beelden” heeft het bestuur van de Stichting HeArtpool de herdenking van vijfenzeventig jaar Vrijheid als uitgangspunt gekozen. 9 vrouwelijke kunstenaars uit Hengelo en omgeving zijn uitgenodigd om zich te laten inspireren door het thema en daar een eigen ruimtelijke uitdrukking aan te geven. Dat betekent dat hier 9 nieuwe kunstwerken zijn gemaakt waar heel persoonlijke verhalen aan vast zitten. Heel mooi is te zien dat dit geleid heeft tot een grote verscheidenheid in vorm, kleur, materiaal gebruik maar vooral ook in intense beleving en uitstraling.

Deelnemende kunstenaars

Vanaf de pastorie gerekend doen de volgende kunstenaars mee:

Esther de Vries: Pappie, kijk, het is een vogel. In nagedachtenis aan mijn vader, politiek gevangene van ’42 tot ’45.
Willemien Nijman: Free your mind
Jose Anna Maria Verstappen: Home unlocked.
Luz Jeminez: Vrijheidsmunt.
Judith Schepers: The Doves Are Not What They Seem
Heleen van der Veen: Zonder titel.
Hettie Franken: Zonder titel.
Renata de Frankrijker: 7
Martha Lucia Inagan: Liefde maakt vrij.

Deze expositie vormt samen met het kunstwerk op de Algemene Oude Begraafplaats aan de Bornse straat het project Achter de Basiliek 2020. Thea Zweerink heeft daar het thema 75 jaar vrijheid uitgewerkt door 6 portretten te schilderen op tule in een stalen frame van 6 moedige vrouwen: Annie Averink, Rosa Parks, Leen Reef, Gabrielle Petit, Malala Yousafzai en Fre Cohen.

Kijk op de website van Heartpool voor meer informatie.


2020-07-08 00:00:00 2021-03-31 23:59:59 Europe/Amsterdam Sokkelproject Achter de Basiliek Sokkelproject Achter de Basiliek, Wemenstraat 14, , Hengelo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen