Evenementen
za.
09.
02

Pianofenomeen Daniel Ciobanu

Wanneer
zaterdag 9 februari, 20:15 tot 23:15

Waar
Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Pianofenomeen Daniel Ciobanu

De 26-jarige meesterpianist Daniel Ciobanu, prijswinnaar van het Arthur Rubinstein International Piano Competition in 2017, speelt in het kader van de International Holland Piano Series een concert in de Waterstaatskerk. Op het programma staan Russische en Roemeense werken van o.a. Enescu, Moessorgsky en Stravinsky.

De Roemeense pianist Daniel Ciobanu geldt als één van de meest spraakmakende pianisten internationaal: in 2015 gaf hij op uitnodiging een privéconcert voor de Britse kroonprins Charles, in 2017 sleepte hij de publieksprijs in de wacht bij de Arthur Rubinstein International Piano Competition in Tel-Aviv. Eerder dit maakte hij zijn solodebuut in het beroemde Carnegie Hall in New York.

Chris Maene piano
Net zoals in de eerdere edities van de International Holland Piano Series zal ook dit concert worden uitgevoerd op de bijzondere rechtsnarige piano ‘Chris Maene Straight Strung Concert Grand’, ook wel bekend als de Barenboim-piano. Deze piano is door de Belgische pianofabrikant Chris Maene ontwikkeld naar de persoonlijke wensen van wereldberoemde pianist Daniel Barenboim. Anders dan bij een moderne piano waarbij de snaren elkaar kruisen, lopen bij deze innovatieve piano de snaren parallel aan elkaar, wat zorgt voor een unieke transparante klankbeleving. De International Holland Piano Series is daarmee de eerste pianoserie ter wereld die van deze piano gebruik maakt.

Deuren open vanaf 19:30
Kaarten voorverkoop vanaf € 15,00. Aan de deur € 17,50.
Kijk voor meer informatie op onderstaande link.

hollandpianoseries.com/daniel-ciobanu

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen