Evenementen
za.
09.
03

Pianiste Sofia Vasheruk

Wanneer
zaterdag 9 maart, 20:15 tot 22:30

Waar
Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Pianiste Sofia Vasheruk

De russische pianiste Sofia Vasheruk is prijswinnares van vele nationale en internationale pianoconcoursen. Tijdens het International Holland Piano Series speelt Vasheruk een compleet Russisch programma met werken van onder meer Shostakovich, Prokofiev & Rachmaninoff.

Sofia Vasheruk (1988) werd geboren in Moskou in een muzikale familie. Vanuit haar natuurlijk roeping voor muziek, begon zij haar pianostudies bij Ada Traub aan de Gnessin State Musical College op 4-jarige leeftijd, en vervolgde aan de Chopin Music College te Moskou bij Ksenia Knorre. Zij is prijswinnares van vele nationale en internationale pianoconcoursen, waaronder de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel (semifinaliste), de Sigsmund Thalberg International Piano Competition in Napels, de International Piano Competition in Enschede, en de André Dumortier International Piano Competition in België waar ze de Grand Prix en Special Awards behaalde. In 2013 won zij de 3de Prijs op het Young Pianist Foundation Concours in Amsterdam met de uitvoering van Tchaikovskys eerste pianoconcert o.l.v. Stefan Asbury. In maart 2017 maakte Sofia haar succesvolle debut in de Philharmonic Hall van Moskou samen met het Nationale Orkest van Rusland o.l.v. Vasily Sinaisky.

Voor meer informatie zie de website.

hollandpianoseries.com/sofia-vasheruk

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen