Evenementen
zo.
09.
12

Oud-Engels Straattheater Tuindorp

Wanneer
zondag 9 december, 13:00 tot 17:00

Waar
Tuindorp
Vijverlaan
7553 CD hengelo

Oud-Engels Straattheater Tuindorp

In 2009 vond de eerdere edities plaats van het Oud-Engels-Straattheater op en rond het C.T. Storkplein in Hengelo. Dit gebeurde met groot enthousiasme en het werd telkens een sfeervol succes. Vorig jaar gooiden barre weersomstandigheden roet in het eten, maar…. Op zondag 9 december 2018 van 13.00 uur tot 17.00 uur organiseert de stichting Tuindorp Oud-Engels Straattheater dit evenement opnieuw! Bewoners van de wijk Tuindorp het Lansink werken ook nu weer samen om er een onvergetelijke middag van te maken.

Wat gaat er gebeuren:

Het C.T. Storkplein en directe omgeving worden teruggebracht naar de stijl van rond 1900. U wordt meegenomen naar het Engeland van die tijd. Jachthoornblazers zullen het evenement openen vanaf het bordes van hotel ’t Lansink. De kindertheatergroep Barst zal optreden o.a. met scenes uit de musical Oliver en Scrooge , er is een verhalenvertelstee, er is straattheater, u komt de ganzenhoedster tegen, evenals schoorsteenvegers, een tinnegieter, wasvrouwen, doodgravers en zakkenrollers.

Wij nodigen u uit binnen te kijken bij een negentiende-eeuwse apotheker. U kunt zich in oud-Engelse stijl op de foto laten zetten, er is muziek, er worden christmas carrols gezongen, er is een brass-ensemble, er zijn kramen met allerlei lekkernijen en snuisterijen, er is allerlei rijdend materieel: een koets, oude fietsen, handkarren, nieuw dit keer zijn onder andere een spectaculaire goochelvoorstelling en een ouderwetse Engelse draaimolen er is een schapenstal en nog veel meer…

Het Tuindorp, gebouwd in Engelse stijl, en met name het C.T. Storkplein, leent zich hier uitstekend voor. Iedereen is van harte welkom om hiervan te genieten, de toegang is gratis. Hotel ’t Lansink, Het RABOfonds, de Fuldauerstichting, de Willem Willinkstichting, Stichting Tuindorp en Hengelo Promotie ondersteunen dit initiatief.

Locatie:

C.T. Storkplein, 7553 AR Hengelo,

www.facebook.com/OudEngelsStraattheaterTuindorp

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen