Evenementen
zo.
14.
10

Opening najaarstentoonstelling: De poëzie van het mechanische

Wanneer
zondag 14 oktober
t/m zondag 9 december
16:00 tot 17:00

Waar
Zaal Zuid – Kunstcentrum
Esrein 11
7553 CX Hengelo

Opening najaarstentoonstelling: De poëzie van het mechanische

Op zondag 14 oktober om 16.00 wordt bij Zaal Zuid kunstpodium in Hengelo, onderdeel van Oyfo Kunst & Techniek, de tentoonstelling “De poëzie van het mechanische” geopend. De tentoonstelling is daarna te zien t/m 9 december. Meer info, locatie & openingstijden: www.zaalzuid.nl

Educatief programma

Bij deze tentoonstelling is een educatief programma ontwikkeld door Oyfo dat wordt aangeboden aan de basisscholen in Hengelo. Het betreft een uitgebreid educatieprogramma en voldoet aan de landelijke richtlijn “Cultuureducatie met Kwaliteit”. CmK kan daarom onderdeel zijn van de lesstof binnen het curriculum. Voor het voorgezet onderwijs kan op maat een programma samengesteld worden. Meer info via educatie@oyfo.nl De tentoonstelling en het educatieve programma zijn mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Hengelo.

De Poëzie van het Mechanische

De kunstenaars Mariska de Groot, Roos van Haaften, Alexandra Roozen en Veronique Schrama hebben een fascinatie voor techniek en natuurkundige fenomenen. In de installatie CineChine onderzoekt Mariska de relatie tussen optische patronen, projectie, licht, beweging en geluidstrillingen. Ze baseert zich op technieken die in de vroege analoge film gebruikt werden.
Ook Roos maakt gebruik van licht dat zij via een opstelling van spiegels laat reflecteren tot een caleidoscopisch geheel van vlakken en perspectieven. Veronique tekent op groot formaat industriële constructies met een imponerende aanwezigheid.
Alexandra tenslotte gebruikt onconventionele tekentechnieken. Zo maakt zij tekeningen met een boormachine of tekent zij met een groot aantal potloden tegelijkertijd. De werken verwijzen naar zichzelf, een concrete esthetiek waar de menselijke hand en beslissingen in zichtbaar blijven.

Voor meer informatie kun je kijken op de website.


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen