Evenementen
do.
31.
05

Op Karakter 3-daags Hengelo’s festival

Wanneer
donderdag 31 mei
t/m zaterdag 2 juni

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

Op Karakter, 3-daags Hengelo’s Festival

Hengelo zonder ‘ De Nacht’ is inmiddels ondenkbaar. Al ruim 40 jaar is de Stork Nacht van Hengelo een begrip in Twente en de wijde omgeving. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers naar de Hengelose binnenstad voor een avond gezelligheid. Ook dit jaar weer op vrijdag 1 juni. Maar ook de dagen ervoor en erna gebeurt er het nodige rondom De Nacht. Een evenement in beweging. Begonnen als wielerronde, maar inmiddels kan je haast spreken over een meerdaags festival. Daar hoort dan een nieuwe naam bij en die is er is: Op Karakter. Dat is het driedaags evenement waar de Stork Nacht van Hengelo het hoofdbestanddeel van is. Naast een uitgebreid wielrennersveld is er dit jaar ook weer veel aandacht voor muziek.

31 mei Popscool Music Battle

Op donderdag 31 mei wordt Op Karakter afgetrapt met een Music Battle. Na voorronden bij het KRANG Festival en BAM! Festival zal muzikaal talent strijden voor een podiumplek in het voorprogramma van Golden Earring en natuurlijk eeuwige roem. De Music Battle is een samenwerking tussen poppodium Metropool, PopScool en Op Karakter. Kijk op www.opkarakterfestival.nl voor meer info en aanmelden.

Locatie: Markt Hengelo
Tijd: 19 uur aanvang

1 juni Stork Nacht van Hengelo

Stork Nacht van Hengelo, 1 juni 2018: de 43e editie! Tienduizenden bezoekers en de wielertop. 90 kilometer in nog geen 2 uur. Met winnaars als Jan Ullrich, Gerrie Kneteman, Hennie Kuiper, Joop Zoetermelk, Eric Breukink, Rudie Kemna, Johan Museeuw, Erik Dekker, Jan, Ullrich, Michael Boogerd, Joost Posthuma, Robbie Mc Ewen, Karsten Kroon, Lars Boom & Anna van der Breggen. Wie zal er dit jaar winnen?

Muziek

Op het marktplein verzorgt Metropool dit jaar waar het gratis toegankelijke concert. Grote publiekstrekkers zijn dit jaar Martijn Fischer zingt hits van Hazes, Ronnie Flex & Deuxperience Band en DJ Tony Junior.

Programma

Wielrennen:

17.00Start wedstrijd Masters 40+
18.30Start wedstrijd Elite-Mannen/Beloften/Amateurs
19.45Start reclame karavaan
20.00Voorstellen renners hoofdprogramma op Start/Finish
20.15Start Wedstrijd hoofdprogramma Top Elite-Mannen/Beloften (toekomstige profs) met finish rond 22.00 uur
22.10Huldiging top 3 op het grote podium
Stork Nacht van Hengelo:
19.00U2 by Crystal Dream
20.30Martijn Fischer zingt hits van Hazes
21.45Finalist Music Battle PopScool
22.00Huldiging wielrenners
22.25Ronnie Flex & Deuxperience Band
23.30Classic (R&B &Hiphop)
00.30Tony Junior

Programma Nacht van Hengelo 2018

2 juni Maibaum Fest Twente

Nieuw en afsluitend deze editie van Op Karakter is het Maibaum Fest Twente. Duitse ingredienten voorzien van Hollandische gemutlichkeit. Het marktplein wordt 2 juni omgetoverd tot een Duitse biergarten met Duitstalige muziek en Duitse lekkernijen. Het driedaagse festival Op Karakter kiest trouwens niet voor de grootste, maar wel voor de leukste bierbrouwerij van Twente. De Twentse Bierbrouwerij is de ambachtelijke stadsbierbrouwerij uit Hengelo en daarmee de perfecte partner voor Op Karakter.

De volgende artiesten zijn vastgelegd: Helene Fischer (tribute by Christiana Hein) good old Dennie Christian, en de Anseltaler.

Locatie: Markt
Tijd: 19.00 uur

Volg op Twitter of Facebook!

www.opkarakterfestival.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen