Evenementen
wo.
23.
10

Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess

Wanneer
woensdag 23 oktober, 14:00 tot 16:00

Waar
Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess

Speeldata: Woensdag 23 oktober 14.00 uur – matinee / Zaterdag 26 oktober 14.00 uur – matinee. Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur ingetrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen. Internationaal bekroonde Nederlandse verfilming van het boek van Anna Woltz.

Regie: Steven Wouterlood
Speelduur: 82 min., AL
Land: NL, 2019.
Cast: Sonny van Utteren, Hans Dagelet, Jennifer Hoffman e.a.

Recensies

De film ging in wereldpremière op het filmfestival in Berlijn, waar de internationale jury de film met een eervolle vermelding beloonde. Op het kinderfilmfestival van New York won de film zelfs de hoofdprijs. En ook de internationale pers is zeer enthousiast. Een schitterende, ontroerende én grappige film met personages die je in je hart sluit.

★★★★★ Kidsweek: “Van het boek van Anna Woltz had geen mooiere film gemaakt kunnen worden”
★★★★ Volkskrant: “De ware triomftocht langs prestigieuze kinderfilmfestivals is meer dan terecht”
★★★★ NRC: “Een uitstekende film (..) met veel relativerende humor (..) kan zich meten met de beste Scandinavische jeugdfilms”
★★★★ Trouw: “Hartveroverende Nederlandse debuutfilm”
★★★★ Telegraaf: “Een hartverwarmende familiefilm voor jong en oud”
PREVIEW MAGAZINE: ‘De leukste en leerzaamste (jeugd)film van het jaar’
EO VISIE: ‘Een heerlijke familiefilm met precies de juiste toon: poëtisch, grappig, vertederend’
CINEVILLE.NL :‘Misschien wel de mooiste jeugdfilm voor kinderen en volwassenen sinds Het Zakmes’
DE FILMKRANT: ‘Mijn bijzonder rare week met Tess weet met zijn twee fantasierijke jonge hoofdrolspelers en de lichtvoetige en toch serieuze verwikkelingen de kijker te raken’
NPO3.NL: ‘Een bijzondere film’

Voor meer informatie kijk op www.filmhuishengelo.nl.


2019-10-23 14:00:00 2019-10-23 16:00:00 Europe/Amsterdam Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess, Beursstraat 44, , Hengelo
Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen