Evenementen
za.
14.
04

Meat the East

Wanneer
zaterdag 14 april
t/m zondag 15 april

Waar
Makro Hengelo
Diamantstraat 8
7554 TA Hengelo

Meat the East

Een KCBS BBQ competitie?
Ja een echte Amerikaanse BBQ competitie volgens de regels van de KCBS (Kansas City BBQ society), en dat hier in Twente in samenwerking met de Makro, Sweet baby Rays bbq saus en Ruhrgold pils. Meat the East word een jaarlijks evenement op het terrein van de Makro Hengelo. Naast de competitie valt er ook veel te proeven en zien, er is ook een chicken wing eetwedstrijd waar mensen zich nog voor op kunnen geven, een steakwedstrijd en een yakitori wedstrijd! Er zijn diverse demo’s, een dj, een stormbaan voor de kids maar ook een aantal foodtrucks. Kortom voor ieder wat wils!

Programma zaterdag
Zaterdag 14-4-2018 verzamelen de Nationale en Internationale bbq teams van vrienden, restaurants, hobbykoks of bedrijven zich op het Makro terrein en maken zich klaar om te strijden voor de titel Grand Champion. In de ochtend word het vlees gekeurd en mogen de teams aan de slag. Green eggs, smokers, Webers groot en klein of een omgebouwd oliedrum, alles mag behalve GAS! Zaterdag zijn er verschillende wedstrijden, een Yakitori, SteakCookOff en zelfs een ChickenWingEating Contest!

Programma zondag
Op zondag zal de KCBS wedstrijd plaatsvinden waarbij vanaf 12:00 uur tot 13:30 uur elk half uur een bereid product ingeleverd dient te worden. De 4 categorieën die de teams in moeten leveren zijn; kip, ribs, pork en brisket (borststuk).  Kip is de eerste categorie zondag om 12:00. Daarna de ribs om 12:30, pork om 13:00 en de brisket om 13:00. Elke categorie word ingeleverd in een foamboxje aangeleverd door de organisatie en mag gevuld worden met een bodem van sla of peterselie met daarop het vlees.  Een vakkundige jury van leden van de KCBS jureren het vlees en rond een uur of 18:00 zondagmiddag zal de uitslag bekend zijn. Er valt veel prijzengeld te winnen en uiteraard de geweldige titel
“Grand Champion!”

Het gehele weekend is er van alles te doen, er zijn demo’s van bijvoorbeeld Grill Guru en Cadac, een stormbaan voor de kleintjes en zal er een DJ aanwezig zijn die dag aan elkaar draait, daarbij zijn er verschillende foodtrucks.

Meer info:
www.meattheeast.nlwww.kcbs.us • http://nkbbq.nl/

 

Meat the East

 

www.meattheeast.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen