Evenementen
ma.
18.
05

Maker Festival Twente@Home

Wanneer
maandag 18 mei
t/m dinsdag 30 juni

Waar
n.v.t.

Maker Festival Twente@Home

Trots! Dat is het juiste woord dat het team van Tetem voelt nadat corona het Maker Festival Twente in fysieke vorm onmogelijk maakte, maar iedereen heeft geïnspireerd tot het maken van een heel nieuw innovatief programma. In rap tempo en met samenwerking van lokale partners, het Twentse bedrijfsleven en (toonaangevende) culturele instellingen op het gebied van maaktechnologie wordt het Maker Festival Twente (MFT), dat vanaf 18 mei vol van start gaat, uitgevoerd in een @Home editie.

@Home

Het @Home programma bestaat uit tal van uitdagende techniekkits, codeer workshops, Lablearning trainingen en webinars. Zo zijn er in samenwerking met de Maakplaatsen Code-It@Home workshops en Make-It@Home kits ontwikkeld, waarbij kinderen en jongeren leren programmeren en aan de slag gaan met uitdagende technieken. HCS – Happy Innovation heeft een speciale Make-It@Home kit ontworpen met de Merge Cube, een kubus die tot leven komt in je hand in combinatie met een app op je telefoon of tablet.

In samenwerking met Techniekpact Twente komen er binnenkort maar liefst vijf nieuwe Make-It@Home kits bij voor de MFT@Home. De kits worden ontwikkeld in samenwerking met het Twentse bedrijfsleven, waarbij aan elke kit een techniek is gekoppeld, die ook echt gebruikt wordt in het bedrijf. Zo leren kinderen nieuwe technieken én meer over de Twentse bedrijven.

Lablearning@home

Ook staan er verschillende Lablearning@Home events gepland. Dat zijn real-live trainingen waarbij (jong) volwassenen op interactieve wijze kennis maken met de nieuwste technieken en software. ‘Twist your apps’ is zo’n Lablearning@Home training, speciaal ontworpen door Sickhouse. Het is een interactieve manier om een kritisch en sociaal relevant discours over een wereld die ‘app-gek’ is geworden te ervaren, onderzoeken en creëren.

Webinars

En er is interesse van buiten de regio! Maakplaats 021 gaat webinars verzorgen met online ontwerpprogramma’s voor kinderen met aan het eind een challenge. Ook zijn er instructables en maakvideo’s te volgen. Waag komt met De Thuismakers: online workshops en instructables die kinderen in staat stellen om met behulp van proefjes hun directe omgeving in kaart te brengen en te duiden.

Kortom: er valt genoeg te doen én te beleven bij Maker Festival Twente@Home!

Het online activiteitenprogramma loopt tot en met juni én zal in oktober hervat worden en verder uitgebreid in de speciale Maker Maand Twente. Op die manier brengt Tetem het Maker Festival Twente 2020 bij je thuis!

Meer informatie en het volledige programma vind je op: tetem.nl/makerfestival

tetem.nl/makerfestival

2020-05-18 00:00:00 2020-06-30 23:59:59 Europe/Amsterdam Maker Festival Twente@Home Maker Festival Twente@Home, , ,


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen