Evenementen
wo.
27.
05

(afgelast) Maker Festival Hengelo

Wanneer
woensdag 27 mei, 13:30 tot 17:00

Waar
ROC van Twente (Gieterij)
Gieterij 200
7553 VZ Hengelo

Maker Festival Hengelo

Op woensdagmiddag 27 mei draait alles om zien, maken, leren, doen en beleven. De Gieterij in het ROC van Twente Terrein wordt weer omgetoverd tot een walhalla voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie, innovatie en de maakcultuur. Het leuke van Maker Festival Hengelo is dat je niet alleen dingen kunt bekijken, maar vooral ook zélf dingen bedenken, doen en maken! Dit maakfestival is een belevenis voor jong en oud, waar je helemaal op kunt gaan in nieuwe ontdekkingen, creativiteit, vindingrijkheid en techniek.

Tussen 13.30 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom in De Gieterij. Tijdens dit gratis festival kan je meedoen met allerlei workshops en presentaties. Bouw je eigen speelgoed of programmeer zelf een robot! Maak een stopmotion verhaal met je mobiele telefoon en programmeer met Lego. Kijk wat je allemaal kunt bouwen met technisch constructiespeelgoed of maak een bibberbotje. Ga aan de slag met 3D pennen, met 3D printen of doe de Water Experience Game.

Op Maker Festival Hengelo kan je ontdekken welke nieuwe technieken er allemaal zijn en welke oplossingen die kunnen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Ervaar en beleef op welke manier kunst, wetenschap en techniek samen tot spannende creaties leiden. Dus lijkt het je leuk om kennis te maken met uitvinders, kunstenaars en makers? Kom dan op woensdagmiddag 27 mei naar Maker Festival Hengelo!

Maker Festival Hengelo maakt deel uit van het Maker Festival Twente (MFT). De zevende editie van MFT is op zaterdag 6 en zondag 7 juni in Roombeek Cultuurpark en heeft als thema Black Mirror, naar de cultserie waarin de kijker wordt geconfronteerd met schaduwkant van moderne technologieën. De technologische ontwikkelingen in de 21e eeuw gaan zo snel en ze beïnvloeden de werkelijkheid en ons leven. En met het thema van Black Mirror als uitgangspunt voor het MFT wil Tetem bezoekers helpen met het vinden van wegen in een snel veranderende samenleving. Een samenleving die in steeds sterkere mate gedomineerd wordt door technologie.

Maker Festival Twente is een van de wereldwijde festivals van en voor inventiviteit, creativiteit en vindingrijkheid waarmee “makers” in de schijnwerpers worden gezet. Bedrijven, uitvinders, doe-het-zelvers, ambachtslieden, wetenschappers, kunstenaars en andere makers komen hun creaties aan het publiek presenteren.

  • Maker Festival Almelo is op woensdag 20 mei van 13.30 tot 17.00 uur op het Indië Terrein. Locatie: Wevershal, Sluiskade Noordzijde 14, Almelo. De toegang is gratis!
  • Maker Festival Hengelo is op woensdag 27 mei van 13.30 uur tot 17.00 uur in het ROC van Twente. Locatie: ROC van Twente, de Gieterij 200, Hengelo. De toegang is gratis!

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen