Evenementen
wo.
23.
10

Lezing: Roel van Duijn

Wanneer
woensdag 23 oktober, 15:00 tot 17:00

Waar
Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

‘Leen Reef, een onbekende Hengelose verzetsheldin!’

Leden van de verzetsgroep Hazemeijer brengen in 1942 een bom aan onder de spoorbaan naar Oldenzaal en worden gevangengenomen. Door verraad verdwijnen Herman Reef en zijn vrienden naar concentratiekamp Vught. Zijn vrouw Leen die ook actief is in het verzet, verleidt een Duits officier om haar man en zijn vrienden te redden. Dat lukt maar Herman heeft grote moeite met de manier waarop. Leen wordt door onderzoek van haar latere schoonzoon Roel van Duijn gerehabiliteerd. Hij vindt dat de rol van vrouwen in het verzet niet langer onderschat moet worden.

Roel van Duijn (1943) is oud-politicus en oud-politiek activist. Hij is medeoprichter van Provo en was wethouder in Amsterdam.

Toegang €5,00 (donateurs € 2,50). Kijk voor meer informatie op www.museumhengelo.nl.


2019-10-23 15:00:00 2019-10-23 17:00:00 Europe/Amsterdam Lezing: Roel van Duijn Lezing: Roel van Duijn, Beekstraat 51, , Hengelo
Inloop-rondleiding


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen