Evenementen
vr.
20.
04

Lezing \’Döt Twents der nog too?\’

Wanneer
vrijdag 20 april, 19:30 tot 21:30

Waar
Kulturhus Hasselo
Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo

Döt ’t Twents der nog too

Harry Nijhuis, streektaalconsulent bij de Twentse Welle en ambassadeur van de Twentse sproake, verzorgt op vrijdag 20 april een amusante en leerzame avond over het Twents in kulturhus Hasselo in Hengelo.

Het Twents, de streektaal van onze regio, is nog altijd bij velen in het dagelijkse leven prominent aanwezig. Maar voegt ons dialect in de huidige tijd ook iets toe? Is de taal van belang in de omgang en communicatie van alledag? Is het dialect onderdeel van onze eigen identiteit en cultuur? Voegt het Twents nog iets toe in het bedrijfsleven? Wat doet het met de taalontwikkeling van jongeren?
Elke plaats heeft weer z’n eigen Twents. Waarom zegt bijvoorbeeld de een “huus” terwijl een ander het over “hoes” heeft en wat betekenen die typisch Twentse uitdrukkingen nu precies? Met humor en leuke voorbeelden wijst Harry op het belang van het Twents in deze tijd. Harry schreef het boekje ‘Twents voor beginners’ met Twentse spreekwoorden en gezegdes.

De lezing wordt afgesloten met een dialectquiz met Twentse spreekwoorden en gezegden, waarmee het Harry Nijhuis zeer wel toevertrouwd is om er een leuke en interessante avond van te maken.
Aanvang 19.30 uur. Entree 5 euro incl. koffie en drankje. Reserveren via www.kulturhushasselo.nl

www.kulturhushasselo.nl

2018-04-20 19:30:00 2018-04-20 21:30:00 Europe/Amsterdam Lezing \’Döt Twents der nog too?\’ Lezing \’Döt Twents der nog too?\’, Henry Woodstraat 62, , Hengelo