Evenementen
vr.
25.
05

Kunsten op Straat Hengelo

Wanneer
vrijdag 25 mei
t/m zondag 27 mei
13:00 tot 17:00

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

Kunsten op Straat Hengelo

Elk jaar: fantastisch en gratis straattheater in Hengelo. Het festival Kunsten op Straat verhuist naar een nieuwe datum. In plaats van eind juni is het festival dit jaar in het laatste weekend van mei.

Op vrijdagavond 25 mei opent Kunsten op Straat met een humoristische balanceervoorstelling uit Spanje op het Schouwburgplein. Op zaterdag 26 mei is er het BAM! festival in het Prins Bernhardplantsoen. Op deze dag én de zondag speelt het Hengelose Theaterduo Poeder & Plusj de nieuwe voorstelling ‘Draad’ in de schoolbus bij de schouwburg. Op zondagmiddag 27 mei is de Hengelose binnenstad vervolgens één groot toneel voor straattheaterartiesten uit diverse landen.

Programma

Laat je in de binnenstad van Hengelo verwonderen en vervoeren tijdens het laatste weekend van mei 2018. Naast straattheater van wereldniveau is er muziek op het Schouwburgplein en speelt Theater Kamak haar nieuwste voorstelling Woef. Verspreid over drie dagen wordt dit een prachtig festivalweekend voor Hengelo, zorg dat je erbij bent! Op vrijdag 25 mei, na de voorstelling van Ali B in Schouwburg Hengelo openen we het weekend met een prachtige internationale straattheater-act op het Schouwburgplein. Zaterdag speelt theaterduo Poeder & Plush de hele middag vol in de Amerikaanse Schoolbus tegenover de ingang vanBAM! Festival Hengelo aan de Beursstraat, beiden niet te missen! Zondag zijn er weer tal van internationale acts in de stad, van Strawinsky tot en met het Schouwburgplein. Op dit mooiste pleintje van Hengelo zie je de nieuwste voorstelling van Theater KamaK en dans je op muziek van De Baron. De -naar eigen zeggen- dwarse band Dokter Watjes sluit het festivalweekend spetterend af. Dokter Watjes speelde op festivals als de Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag, Festyland, Mañana Mañana, BAM Festival en Jannarok. En nu dus op Kunsten op Straat Hengelo, hoe mooi is dat!

Openingsact vrijdag 25 mei om 21.45 uur op het Schouwburgplein.

www.kunstenopstraathengelo.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen