Evenementen
za.
02.
06

Korenfestival Amusing Hengelo

Wanneer
zaterdag 2 juni, 10:00 tot 17:00

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

Zaterdag 2 juni Korenfestival Amusing Hengelo. De stad stroomt weer vol met een heleboel vrolijkheid.  Vrolijkheid van klinkende koren met toonaangevende tenoren, swingende sopranen, brommende bassen en aangename alten. Speciaal in deze editie: de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival (NKF) De Stichting Vocale Promotie Hengelo brengt voor de 13e keer allerlei koren samen in de binnenstad van Hengelo. Inclusief de finalisten van het Nederlands Koorfestival, overspoelen meer dan 100 zanggroepen, met verschillende genres de binnenstad van Hengelo, met vrolijke zang.

Podia

Op 19 binnen- en buitenpodia in de binnenstad van Hengelo geven de deelnemers aan Korenfestival Amusing Hengelo elk 2x een optreden van 25 minuten. De eerste optredens beginnen om stipt 11.00 uur en de laatste optredens zijn om 17.00 uur afgelopen.  Het is de organisatie gelukt te zorgen voor voldoende podia verspreid over de binnenstad. Helaas is voor de stadhuishal geen vervanging gevonden. Maar een flinke dosis gepuzzel heeft gezorgd voor een aantrekkelijke hoeveelheid podia op leuke plekken, voor zowel de koren als de bezoekers. Nieuw dit jaar zijn de podia in de Drienerstraat, naast de Heart Gallery, bij De Nul in de Beekstraat, in de Molenstraat, direct aansluitend aan het marktterrein en op het Stationsplein waar op 2 juni de warenmarkt wordt gehouden.

Finale Nederlands Koorfestival

Bijzonder bij deze editie van Amusing Hengelo is dat ook de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival wordt gehouden. Twaalf provinciale winnaars strijden om de titel: Beste koor van Nederland. Landelijke finale Nederlands Koorfestival. De organisatie is blij dat tijdens deze editie van Amusing Hengelo, de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival plaatsvindt. In de Rabozaal van de Schouwburg strijden de winnaars van de provinciale finales die de afgelopen maanden in diverse provincies zijn gehouden, aangevuld met zgn. ‘wildcards’ (koren die zich op basis van een behaalde score hebben geplaatst) om de titel ‘Beste koor van Nederland 2018’. Het beloofd een spannende strijd te worden op hoog niveau.

Zie ook: www.nederlandskoorfestival.nl.

Workshops voor iedereen

Nieuw dit jaar is dat iedereen, dus niet alleen zangers en zangeressen van de deelnemende koren gratis kunnen deelnemen aan een aantal workshops. Die worden gehouden in theater Chez Ratatouille in de Drienerstraat. “We iedereen laten zien hoe leuk het is om te zingen in een koor of groepje en dat kun je ook in de workshops ervaren”, aldus de organisatie. De thema’s van de workshops en de tijden zijn te vinden op de site (www.amusing-hengelo.nl )

Zonnebloem

In de Bibliotheek aan de Beursstraat wordt het tussen 15.00 en 16.00 uur heel gezellig met bekende schlagers en Oud-Hollandse liedjes. Bovendien kan er worden meegezongen. De organisatie heeft speciaal voor degene die niet zo makkelijk op eigen kracht naar het festival kunnen komen dit uurtje gezelligheid in het programma opgenomen. Zangroep ‘We willen zo graag”, gehuld in klederdracht, uit Zaandam treedt dan op. Vrijwilligers van de Zonnebloem, zorgen voor de begeleiding van en naar de Bibliotheek. Daarnaast heeft het Rode Kruis haar bus aan de organisatie ter beschikking gesteld.

NFVE

Een vast onderdeel van het Korenfestival Amusing Hengelo is de NFVE, het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles. Dit is, in tegenstelling tot de andere optredens, wel een wedstrijd, en wel tussen a capella -ensembles van max. 20 deelnemers. Zij worden door een vakkundige jury beoordeeld op muzikaliteit, de artistieke en zang-technische uitvoering. Deze competitie, die begint om 14.00 uur, vindt plaats in het Museum Hengelo aan de Beekstraat.

Start en after party

In de Middenzaal van de Schouwburg begint het festival voor alle deelnemende koren met een gezamenlijke Sing-in onder deskundige leiding van Bram van der Beek en begeleidt door Jos Beunders. Het slotakkoord is traditiegetrouw de after party op het Schouwburgplein. Dit jaar met een spetterend optreden van onze Amerikaanse vrienden, The Brown Jabberwocks.

 

 

amusing-hengelo.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen