Evenementen
za.
27.
04

Koningsdag

Wanneer
zaterdag 27 april, 06:00

Waar
Binnenstad Hengelo

7551 Hengelo

Koningsdag

Op 27 april kleurt Hengelo tijdens Koningsdag weer helemaal oranje, want onze Koning Willem Alexander is jarig! Dat betekent een dag vol muziek, dans, sport, lekker eten en natuurlijk de Oranjekermis.

GEFELICITEERD MET DE KONING!

Naast de bekende kleedjesmarkt die als een feestelijk lint door de binnenstad van Hengelo loopt, worden we ook weer vermaakt door alweer de derde editie van het succesvolle evenement Hengelo Sportstad. Deze sportieve activiteiten vinden plaats aan de Enschedesestraat en in het Prins Bernardplantsoen, waar ook muziek aanwezig is. Een uitgebreid muziekaanbod is er ook in de Beursstraat. Deze plek is dit jaar ook de plek waar je moet zijn voor alle lekkere eetkraampjes!

Nieuw onderdeel dit jaar is het kinderevenement ‘Hengelo bakt‘, een samenwerking tussen de Hengelose Oranje Vereniging (HOV) en banketbakkerij Gustaf aan de Wemenstraat. Kinderen kunnen van 8 tot en met 11 april gratis bakmeel afhalen bij Gustaf. Ook krijgen ze een recept en een inschrijfformulier met alle voorwaarden. De kinderen verkopen op Koningsdag hun zelfgemaakte baksels. De kramen worden door de HOV gratis ter beschikking gesteld. Deelname staat open voor zo’n driehonderd kinderen in de basisschoolleeftijd en iets daarboven. Nadat de kinderen het bakmeel hebben afgehaald, kunnen ze thuis aan de slag. De resultaten kunnen vlak voor Koningsdag bij Gustaf worden ingeleverd, waarna ze door een deskundige jury worden beoordeeld. Er zijn prijzen voor onder meer de lekkerste en leukste koekjes en voor de mooist aangeklede kraam. ‘Hengelo bakt’ start samen met de kleedjesmarkt vanaf 06.00 uur. De prijsuitreiking is op Koningsdag.

Muziekpleinen

Volop feest in Hengelo dus … wie trakteert er op gebak? 😉

www.hovhengelo.nl

2019-04-27 06:00:00 2019-04-27 23:30:00 Europe/Amsterdam Koningsdag Koningsdag, , , Hengelo
Koningsdag Hengelo 2019


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen