Evenementen
za.
28.
09

Jubileumfestival

Wanneer
zaterdag 28 september, 09:00 tot 16:00

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Jubileumfestival

Tijd om de jubileummaand in stijl af te sluiten! Voor jong en oud; er is van alles te doen. Kinderen kunnen geschminkt worden, er is mogelijkheid om advies inwinnen bij de Culturele Apotheek welk boek je nu moet gaan lezen, je kunt jezelf vereeuwigen door een foto te maken in de fotobooth, Dann Thomas is in de Bibliotheek te vinden om eigen liedjes en hier en daar een cover aan het publiek te brengen, je kunt een literaire tattoo laten zetten en er is nog veel meer te doen…Oftewel; save the date en kom op 28 september naar Bibliotheek Hengelo!

Activiteiten

♦ Dann Thomas
Dann Thomas heeft een zwak voor het schrijven van lekkere country-pop en rock en is opgegroeid met zijn gitaar.
Samen met zijn band met haar roots in Twente verovert hij inmiddels menig podium en festival. 28 september is hij in Bibliotheek Hengelo.

♦ Lustrum Dichterscollectief
Op zaterdag 28 september viert het Dichterscollectief Niet Zwichten Maar Dichten haar eerste lustrum in de Bibliotheek. Om 12.30 uur en 15.00 uur zijn er podiumoptredens met medewerking van Hettie Franken (Stadsdichter Hengelo), Dick Schlüter (Provinciedichter van Overijssel 2011-2013) en dragen leden van het Dichterscollectief eigen gedichten voor. Bibliotheekdirecteur René Siteur reikt om 13.00 uur de lustrum poëziebundel van Isis Zengerink uit: ‘Maak me als was’. Vanaf 13.30 uur signeert zij de bundel voor belangstellenden. En dat is nog niet alles, het Dichterscollectief heeft nog meer verrassingen in petto. Alles wordt muzikaal omlijst.

♦ Schrijverscafé & Twentse Singersongwriters
Al tweemaal gaf het Schrijverscafé In de pen een schrijfopdracht voor een songtekst over een bepaald thema. Verschillende leden van het Twents Songschrijvers Gilde (TSG) zijn hiermee aan de slag gegaan, en hebben een aantal teksten met veel succes op het podium ten gehore gebracht. Het was – zeker voor de schrijvers zelf – een grote verrassing om te horen wat er met hun tekst gedaan was. Een selectie uit deze liedjes zal vandaag opnieuw door een lid van het TSG live worden uitgevoerd.

♦ Clown Funny
Clown Funny is ook op ons feestje. Ze is een ster in het maken van diertjes van ballonnen, schminken en tovert ontzetten mooie glittertattoo’s op je arm. Ook mogen jullie grabbelen in de grabbelton. Kom jij ook?

♦ Literaire tattoos
Speciaal voor vandaag komt Iren van Surprise Events en Entertainment als schminkclown literaire tatoeages ‘zetten’. Heb jij een favoriete quote uit een boek? Of wil je graag een ‘tatoeage’ net zoals je lievelingshoofdpersoon? Of gewoon een toffe Nijntje tatoeage om je moeder te plagen? Kom dan zeker even langs en laat een mooie afwasbare (maar dat zeggen we natuurlijk niet tegen je ouders) tatoeage zetten. 20190928 tattoo

♦ Cantez-Vous Français
Heb je altijd al meer willen weten over Franse chansons? Wat wordt er toch gezongen in die Franse liedjes? Stéphanie Raimbault gaat in een kleine workshop met jou opzoek naar betekenis en diepere laag in de muziek.

♦ Jetje Breien
Ook de breiclub Jetje Breien is aanwezig. Ze nemen eigen breiwerk mee dat je kunt bekijken, maar je kunt ook aanschuiven om te helpen met het breien van kleine mutsjes. De mutsjes zijn voor de innocents drinks actie tegen eenzame ouderen. De leden van Jetje breien geven graag uitleg aan de bezoekers.

♦ Het Pratende Bankstel
Zak lekker onderuit op de bank om uit te puffen. Of geniet gewoon van het neo-barokke meubelstuk dat kijkt, fronst, wenkt, zwijgt, fluistert of gebaart. Links en rechts voelen zich overal thuis en laten zich graag verhuizen. Ze hebben alle wijsheid in pacht, maar van koetjes en kalfjes weten ze ook het fijne. Deze canapé voor twee kletst gezellig met je mee!

♦ Fotobooth
Laat je vereeuwigen bij onze fotobooth. Maak jij een gekke boekselfie? Of ga je met één van de props op de foto? Samen of met vrienden? Het mag allemaal. Maak een leuke foto en neem hem meteen mee naar huis om je bezoek aan ons 100 jaar festival nooit meer te vergeten.

♦ Spijkerbroek hangen
Durf jij het aan? Ben jij het sterkst van al je vrienden? Daag ze uit en test het vandaag uit bij de Bibliotheek. Degene die het langst aan de spijkerbroek kan hangen wint een leuke prijs.

♦ Gratis Van der Poel ijsje
Wie jarig is, trakteert! Op vertoon van je bibliotheekpasje krijg je daarom vandaag gratis een heerlijk ijsje.

♦ Kraak de kluis
Door de Bibliotheek zijn sleutels verstopt. Weet jij er één te vinden? Kom dan snel kijken of hij op onze kluis past en wie weet win jij wel wat er in zit! Wat zou het zijn? Zet je speurneus op en kom speuren naar de winnende sleutel.

♦ Jolly Feet
Linda de Jong van Jolly Feet Footwellness & Bewustwording helpt je graag bij een stukje ontspanning en tijd voor jezelf te nemen en bij het 20190928 jollyfeetontdekken van jouw passies, dromen en wensen. Haar praktijk biedt voetverzorging, voetreflextherapie, levensfase en inspiratie coaching en trainingen vol inspiraties. Hoe staat het met jouw selfcare? Hoe goed ken jij jezelf? Volg jij wat je hart je ingeeft en handel je daarnaar? Neem je regelmatig tijd voor jezelf? Wat zijn je wensen en je valkuilen? Hoe goed zorg jij voor jezelf? Doe de Selfcaretest bij Jolly Feet en ontdek!

♦ Open dag Alliance Française
De Alliance Française is een taal- en cultuurinstituut dat wereldwijd vertegenwoordigd is in 130 landen. Of je nu Frans wilt leren voor je werk of je vakantie, de Alliance Française heeft altijd de juiste opleiding voor jou. Zij verzorgt een groot aantal cursussen waarin zowel de Franse taal als de Franse cultuur aan bod komen. Meer informatie kun je vandaag krijgen bij de stand tussen 12.00 – 15.00 uur en je kunt je gelijk inschrijven voor de cursus van jouw keuze.

♦ Spreekuur: Boeken op recept
Door de Culturele Apotheek. Last van keuzestress? Van onvervulde verlangens of werkwalging? Van social media-moeheid of een gebroken hart? De Culturele Apotheek biedt verlichting bij deze en andere alledaagse kwalen! Kom naar het inloopspreekuur voor een kort doch indringend consult en stort je hart uit. Dan ontvang je ter plekke je hoogstpersoonlijke boekenrecept op maat, gegarandeerd proefdiervrij en anti-allergeen.

♦ Vertoning Minikronieken
Diverse Hengeloërs hebben onder begeleiding van professionele filmmakers de levensverhalen vastgelegd van inwoners van Twente uit diverse landen van herkomst. Deze Minikronieken ontroeren en brengen bijzondere verhalen van mede-inwoners voor het voetlicht. Vandaag worden de Minikronieken vertoont in de Bibliotheek. Loop binnen en laat je verrassen door alle verschillende verhalen.

100 jaar Bibliotheek Hengelo

In september 2019 is het 100 jaar geleden dat de Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo werd opgericht. Een jubileum dat we vieren met alle inwoners van Hengelo. De hele maand september staat bol van de activiteiten! Kijk voor alle informatie over de feestmaand op bibliotheekhengelo.nl/100jaar.

www.bibliotheekhengelo.nl/programma/1386-jubileumfestival

2019-09-28 09:00:00 2019-09-28 16:00:00 Europe/Amsterdam Jubileumfestival Jubileumfestival, Beursstraat 34, , Hengelo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen