Evenementen
do.
03.
01

Johan Derksen in Schouwburg Hengelo

Wanneer
donderdag 3 januari, 20:00 tot 23:00

Waar
Schouwburgplein
Schouwburgplein 9
7551 DE Hengelo

Het concert ‘Johan Derksen keeps the blues alive’ komt op donderdag 3 januari 2019 naar Hengelo.

Johan Derksen op reis naar de blues van de jaren ‘60

Na de succesvolle theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop, die in meer dan honderd theaters is gespeeld, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Bezoekers worden meegenomen naar het begin van de jaren ’60, toen de British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.

Dit had tot gevolg dat in Nederland ook de ‘blueskoorts’ losbarstte. Bluesbands zoals Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band maakten hun intree. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur.

Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Hij maakte deel uit van het management van Cuby + Blizzards, maakt radioprogramma’s en programmeerde de blues in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Daarnaast organiseert hij op zondagmiddag Sunday Blues in het roemruchte café Hofsteenge in Grolloo, waar hij tevens jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival organiseert, met louter Amerikaanse topbands. Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft hij de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Dat unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.


2019-01-03 20:00:00 2019-01-03 23:00:00 Europe/Amsterdam Johan Derksen in Schouwburg Hengelo Johan Derksen in Schouwburg Hengelo, Schouwburgplein 9, , Hengelo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen