Evenementen
zo.
18.
11

Jeugdcollege door Anne Knappstein

Wanneer
zondag 18 november, 11:00 tot 11:00

Waar
Oyfo Techniekmuseum
Industriestraat 9
7553 CK Hengelo

Jeugdcollege door Anne Knappstein

Is een dirigent de baas van een orkest? Hoeveel techniek moet je hebben om een instrument te spelen? Is dirigeren technisch moeilijk? Hoe ontstaat er geluid uit 4 snaren en een strijkstok? Kan muziek zonder de techniek? Waarom klinkt een contrabas lager dan een viool?

Te gast in het museum is de expert Anne Knappstein, professioneel celliste. Anne vertelt in dit college wat er allemaal bij komt kijken als je naar een orkest kijkt en luistert. Na 30 jaar ervaring in het Orkest van het Oosten kan ze al jouw vragen beantwoorden over muziek, de instrumenten, de musici en de dirigent. Ze kan je ook een paar goede orkest-moppen vertellen. Met haar cello in de hand neemt ze je mee in de wereld van de klassieke muziek.

Dit college maakt deel uit van de najaarsreeks colleges van Museum Jeugd Universiteit bij Wonderrijck en Oyfo Techniekmuseum.

Meer info & inschrijven kun je kijken op de website. 

 

www.oyfo.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen