Evenementen
za.
12.
01

International Holland Piano Series: Vitaly Pisarenko

Wanneer
zaterdag 12 januari, 20:15 tot 22:30

Waar
Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Vitaly Pisarenko

“…Immensely gifted pianist…with prodigious technique, myriad shadings and scrupulous accuracy…” (The New York Times). Winnaar van het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht en prijswinnaar van het Leeds International Piano Competition in 2015, Vitaly Pisarenko speelt een programma met werken van Brahms, Schumann & Liszt.

In april 2008 won Vitaly Pisarenko (geboren in Kiev, Oekraïne in 1987) de 1ste Prijs op het 8ste Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Vitalys drukke tournee agenda, met concerten wereldwijd, begon onmiddelijk de ochtend na de finale met een optreden in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam samen met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Damian Iorio. Vitaly had zijn eerste recital voor publiek reed s op 6-jarige leeftijd. Na zijn muzikale training te hebben doorlopen aan de muziekscholen van Kiev bij Natalia Romenskaya en in Kharkov bij Garry Gelfgat, begon hij zijn studies aan de Central Music School van Moskou bij professor Yuri Slesarev (1999-2005) en aan de State Tchaikovsky Conservatorium (2005-2010) bij dezelfde docent. Van 2009 tot 2012 was Vitaly een student van Oxana Yablonskaya aan haar Piano Instituut in Italië.

Sinds september 2012 studeert Vitaly aan de Royal College of Music in Londen, waar hij studeert bij professor Dmitri Alexeev. Hij behaalde zijn Master graad met onderscheiding in 2014 en Artist Diploma graad in 2015. Op het moment vervolgt hij een Doctoral Course als een Emma Rose Memorial Scholar en een Bob en Sarah Wigley Scholar. Vitaly wordt op genereuze wijze ondersteund door het Keyboard Charitable Trust.

PROGRAMMA:

Johannes Brahms
Thema met variaties in d-klein Op.18b
Scherzo in es-klein Op.4

Robert Schumann
Sonate No.2 in g-klein Op.22

Franz Liszt
Ballade No.1 in Des-groot S.170
Ballade No.2 in b-klein S.171
Hongaarse rapsodie No.10 in E-groot S.244/10
Hongaarse rapsodie No.13 in a-klein S.244/13

hollandpianoseries.com/vitaly-pisarenko

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen