Evenementen
za.
08.
06

International Holland Piano Series: Stephen Kovacevich and friends

Wanneer
zaterdag 8 juni, 20:15 tot 23:15

Waar
Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

De legendarische pianist Stephen Kovacevich zal samen met zijn pianovrienden een feestelijk concert verzorgen. Ditmaal met 2 vleugels op het podium, zal een zeer afwisselend programma met o.a. werken voor 2 piano’s en quatre-mains het eerste seizoen van de International Holland Piano Series op jubelende wijze afsluiten.

Stephen Kovacevich is één van de meest ‘zoekende’ vertolkers die technische noch muzikale risico’s uit de weg gaat om een maximale expressieve impact te bereiken. Als pianist verkreeg hij onovertrefbare bewondering voor zijn spel, zoals van niemand minder dan Leopold Stokowski die over hem schreef: “U bereikt met uw voeten wat ik met het Philadelphia Orchestra poog te bereiken”.

Geboren in Los Angeles (VS), Stephen Kovacevich legde de basis voor zijn carrière als concertpianist op 11-jarige leeftijd. Nadat hij naar Engeland verhuisde om bij Dame Myra Hess te studeren, maakte Stephen zijn europees debut in de Wigmore Hall te Londen in 1961. Sindsdien speelt hij samen met werelds beste orkesten en dirigenten zoals Hans Graf, Bernard Haitink, Kurt Masur, Simon Rattle en Georg Solti. Zijn recente en toekomstige hoogtepunten zijn onder meer een tournee door Oost-Azië, recitals in Parijs, Berlijn, Boston, Zagreb, Dublin en Cardiff, naast twee live opnames voor BBC Radio 3 vanuit St George’s Hall in Bristol en Wigmore Hall. Stephen is een betrokken kamermusicus die samewerkte met musici als Jacqueline du Pré, Martha Argerich, Steven Isserlis, Nicola Benedetti, Nigel Kennedy, Lynn Harrell, Gautier Larsson, Alina Ibragimova, Philippe Graffin, Joseph Suk en de Amadeus, Belcea en Cleveland Quartets.

Stephen Kovacevich heeft een illustere en langdurige relatie met de opnamebedrijven Philips en EMI genoten. Ter viering van zijn 75ste verjaardag bracht Decca een Limited Edition 25 CD Box Set uit met zijn complete voor Philips gemaakte opnames. In 2008 maakte Stephen Kovacevich een opname van Beethovens Diabelli-variaties, precies 40 jaar na zijn eerste opname van dit werk. Deze Onyx opname won hem de 2009 Classic FM Gramophone Editor’s Choice Award en de ‘Top Choice’ van de Gramophone Magazine in september 2015, welke schreef: “his seasoned yet fearless mastery reveals something new with each hearing”.


2019-06-08 20:15:00 2019-06-08 23:15:00 Europe/Amsterdam International Holland Piano Series: Stephen Kovacevich and friends International Holland Piano Series: Stephen Kovacevich and friends, Deldenerstraat 20, , Hengelo
International Holland Piano Series: Stephan Kovacevich


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen