Evenementen
za.
10.
11

International Holland Piano Series: Leonardo Hilsdorf

Wanneer
zaterdag 10 november, 20:15 tot 23:15

Waar
Waterstaatskerk
Deldenerstraat 20
7551 AG Hengelo

Eén van de vooraanstaande braziliaanse pianisten van zijn generatie, Leonardo Hilsdorf trad op in Brazilië, Verenigde Staten en Europa. Op het International Holland Piano Series presenteert hij een programma die ons van Villa-Lobos ─ langs Beethoven en Rachmaninoff ─ naar Brahms en Stravinsky zal vervoeren.

Geprezen door de muziekcritici, Leonardos uitvoeringen zijn volprezen als “fenomenaal” (Fuldaer Zeitung) en “charmant en meesterlijk” (L’independent). De afgelopen twee jaar behoorde hij tot de selecte groep solisten die aan de Queen Elisabeth Musical Chapel in België studeerden, waar hij samen met Maria João Pires werkte, zijn huidige mentor.

Hij was Eerste Prijs winnaar op vele internationale pianoconcoursen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Mexico en Brazilië. Zo won hij onder andere de prestigieuze ‘Nadia et Lilit Boulanger’ Prijs in 2012 in Parijs, en de European Union Special Prize for Music Competitions for Youth in San Sebastián, Spanje, in 2013. In 2016 was hij unaniem winnaar van de Eerste Prijs op het International “José Jacinto Cuevas” Yamaha Piano Competition in Mexico, waarbij hij door verschillende landen in Latijns America tourde en een Yamaha vleugel geschonken kreeg.

Recente en toekomstige concerten zijn, onder andere, optredens in het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam, Flagey en Bozar in Brussel, Maison de la Radio in Parijs en het BeethovenHaus in Bonn, naast optredens in Sala São Paulo en Teatro Municipal do Rio de Janeiro. Hij speelde samen met vooraanstaande orkesten als de Radio France Philharmonic Orchestra, de Royal Wallonie Orchestra, de Yucatán Symphony Orchestra alsook alle grote symfonieorkesten van Brazilië, zoals de São Paulo State Symphony, Brazilian Symphonic Orchestra en de Minas Gerais Philharmonic.

In 2014 werd hij geïnterviewd voor het gerenommeerde franse magazine ‘Pianiste’ welke ook een CD van hem uitbracht van zijn live recital in de Salle Cortot te Parijs. In 2016 werd hij uitverkoren als Young Talent of the Year door de vooraanstaande muziekcritici in Brazilië, uitgereikt door het Concerto Magazine. Hij verrichtte opnames voor France Musique en Musiq3 in Europa; Radio en TV Cultura en Rádio MEC in Brazilië. Hij wordt regelmatig uitgenodigd om op te treden in de grote muziekfestivals, waaronder het prestigieuze Ravinia Festival in de Verenigde Staten en de Campos do Jordão Festival in Brazilië.

Na zijn Bachelor of Music te hebben volbracht aan de Universiteit van São Paulo onder de supervisie van Eduardo Monteiro, behaalde hij zijn Master of Music graad met nadruk op uitvoering aan de New England Conservatory in Boston onder de supervisie van Wha Kyung Byun en Russell Sherman. Op het moment studeert hij bij Claudio Martínez Mehner aan het Conservatorium van Keulen in Duitsland

Leonardo woont in Parijs, en naast pianospelen, is hij bijzonder geïnteresseerd in de parallelen tussen het muziekmaken en de Filosofie van Yoga. Reizen, sociale projecten en literatuur vullen zijn vrije tijd.

Programma

Heitor Villa-Lobos
Impressões seresteiras

Ludwig van Beethoven
Sonate No.26 in Es-groot Op.81a “Les Adieux”

Sergei Rachmaninoff
Sonate No.2 in bes-klein Op.36

Johannes Brahms
Variaties op een eigen thema Op.21/1

Igor Stravinsky
Trois mouvements de Petrouchka

www.hollandpianoseries.com


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen