Evenementen
do.
15.
11

Het sacrale in de muziek

Wanneer
donderdag 15 november, 14:00 tot 16:00

Waar
Remonstrantse Kerk
Woltersweg 11
Hengelo

Het sacrale in de muziek

In het laatste deel van een cursus over het sacrale in filosofie, videokunst en muziek, die de Remonstrantse Gemeente Twente organiseert, gaat Cor Langen in op ‘Het sacrale in de muziek’

Tijdens een bijeenkomst een jaar geleden werd onder leiding van Cor Langen onderzocht welke gevoelens een bepaald muziekstuk bij mensen kan oproepen. De uitkomsten waren nogal verschillend.
Die verscheidenheid leidt tot de vraag in hoeverre zoiets als het heilige in muziek kan worden uitgedrukt. Is muziek een passend expressiemiddel of moeten wij met filosoof Scruton vaststellen dat dat niet zo is – juist omdat muziek bij iedereen verschillende gevoelens kan oproepen? Teksten van Scruton en andere filosofen, afbeeldingen en muzikale voorbeelden vormen een leidraad bij het beantwoorden van de centrale vraagstelling. Natuurlijk is er daarbij alle gelegenheid voor een gesprek.

Cor Langen is filosoof en lid van de Remonstrantse Gemeente Twente.

 

twente.remonstranten.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen