Evenementen
za.
22.
02

Hengelose Gezinscarnavalsoptocht

Wanneer
zaterdag 22 februari, 14:00 tot 14:00

Waar
Centrum Hengelo
Markt
Hengelo

Hengelose Gezinscarnavalsoptocht

De Hengelose Gezinscarnavalsoptocht wordt op zaterdag 22 februari 2020 voor de 43ste keer gehouden in de binnenstad van Hengelo. Dit is een optocht voor Hengeloërs, door Hengeloërs.

Praalwagens uit Hengelo met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende carnavalsoptocht. Om de optocht nog aantrekkelijker te maken zouden wij graag zien dat scholen, buurgenootschappen en verenigingen e.d. zich in schrijven voor de Gezinsoptocht! Bij genoeg deelname zullen hier leuke prijzen aan verbonden worden. In de loop der jaren is de Hengelose Gezinscarnavalsoptocht uitgegroeid tot een echt Hengelo’ s evenement waar jong en oud aan mee doet. Op deze middag komen tienduizenden Hengelose carnavalsvierders en niet carnavalisten naar de binnenstad  om deze carnavalsoptocht te aanschouwen. De diverse loopgroepen en praalwagens die deelnemen aan de Gezinscarnavalsoptocht verwerken diverse (actuele) thema’s in hun creaties. De praalwagens halen wel lengtes van 15 meter en tot maar liefst max. 8 meter hoog. Natuurlijk zal er ook veel muziek aanwezig zijn, o.a. dweilorkesten, fanfares, drumbands en nog veel meer.

Unieke en om de optocht nog aantrekkelijker te maken zouden wij graag zien dat scholen, buurgenootschappen en verenigingen e.d. zich in schrijven voor de Gezinsoptocht! Bij genoeg deelname zullen hier leuke prijzen aan verbonden worden. We hopen dat u aan de hand van deze site geboeid zult raken van de Hengelose Gezinscarnavalsoptocht, zodat u dit spektakel met eigen ogen wilt komen aanschouwen. We verheugen ons nu al op uw komst!

De Hengelose gezinscarnavalsoptocht zal plaats vinden op zaterdag 22 februari 2020, de start zal zijn om 14.00 uur aan de Bankastraat. Na de optocht zal aansluitend als de jury de punten heeft opgeteld de prijsuitreiking plaats vinden. Na de prijsuitreiking zal ook de RAYMOND EXTERKATE BOKAAL voor de best gepresenteerde carnavalsvereniging  en de carnavalsonderscheiding AMSTERDAMS JANTJE uitgereikt worden. Dit alles gebeurt op het podium. Kijk voor meer informatie op www.carnavalhengelo.nl


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen