Evenementen
vr.
23.
08

Hasselo on Tour

Wanneer
vrijdag 23 augustus
t/m zondag 25 augustus

Waar
Kulturhus Hasselo
Henry Woodstraat 62
7558 CP Hengelo

Hasselo on Tour

Vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus organiseert Schouwburg Hengelo in samenwerking met Kulturhus Hasselo het festival ‘Schouwburg Hengelo on Tour: Hasselo’. Tijdens dit gratis festival zal een podium op het plein voor Kulturhus Hasselo komen te staan waarop diverse optredens worden uitgevoerd, zal een Uitmarkt plaatsvinden en een buitenfilm worden vertoond.

Schouwburg Hengelo wil als ‘theater van de stad’ meer inwoners laten kennismaken met de schouwburg. Met het festival ‘Schouwburg Hengelo on Tour’ brengt de schouwburg zijn culturele aanbod naar de wijken van Hengelo toe. De eerste editie, die in Hasselo zal plaatsvinden, is in nauwe samenwerking met Kulturhus Hasselo tot stand gekomen.

Programma

Het driedaagse festival wordt op vrijdagavond geopend met een muzikale buitenfilm op het plein. Op zaterdag is er een Uitmarkt om het culturele seizoen mee af te trappen, met een informatiemarkt en muziek- en dansoptredens op het buitenpodium. Tijdens de Uitmarkt presenteren verenigingen die actief zijn bij Kulturhus Hasselo zich en zijn er voorproefjes te zien van voorstellingen die het theaterseizoen 2019-2020 in Schouwburg Hengelo te zien zijn. Op zondag zal het festival worden afgesloten met een koffieconcert. Alle activiteiten vinden plaats in en rondom Kulturhus Hasselo en zijn gratis toegankelijk.

Workshop Introdans

Eén van de onderdelen van het festival is een project van dansgezelschap Introdans en Schouwburg Hengelo, rond de familievoorstelling ‘Grupo Sportivo’ (op 26 oktober 2019 in Schouwburg Hengelo). In ‘Grupo Sportivo’ experimenteert Introdans met bewegingen van sporters en daarom daagt het gezelschap sportclubs uit Hasselo (in andere disciplines dan dans), zoals voetbal-, hardloop-, volleybal- en atletiekclubs uit om deel te nemen aan een bijzondere workshop. In deze workshop werken de deelnemers samen met de docenten van Introdans aan een choreografie, geïnspireerd op bewegingen uit de verschillende sporten. De choreografie wordt op zaterdagmiddag tijdens het festival gepresenteerd op het buitenpodium. Danservaring is niet nodig om deel te nemen, want het plezier in bewegen staat voorop! Deelname is bovendien gratis.

www.schouwburg.nl

2019-08-23 00:00:00 2019-08-25 23:59:59 Europe/Amsterdam Hasselo on Tour Hasselo on Tour, Henry Woodstraat 62, , Hengelo
Kulturhus Hasselo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen