Evenementen
vr.
21.
02

Happy in je huis met huisrobot Homey

Wanneer
vrijdag 21 februari, 09:30 tot 11:00

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Happy in je huis met huisrobot Homey

Het High Tech programma dat elke schoolvakantie wordt georganiseerd bij de Twentse Maakplaatsen staat inmiddels als een huis. In de voorjaarsvakantie zijn er weer workshops voor kinderen in heel Twente. In samenwerking met de maakplaatsen, gehuisvest in bibliotheek of cultuurhuis, organiseert Tetem dit keer Homey-workshops. Tijdens de workshop kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar huisrobot Homey allerlei opdrachten geven en dan voert Homey die taken voor ze uit. Op vrijdag 21 februari zijn er twee gratis workshops in Bibliotheek Hengelo, van 9.30 tot 11.00 uur voor kinderen van 8 tot 10 jaar en van 11.30 tot 13.00 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Artificial Intelligence

Volwassenen en kinderen zijn zich niet bewust dat zij dagelijks in contact komen met AI-technologie. Toch is Artificial Intelligence overal, ook in onze thuisomgeving. Recent onderzoek uit Japan toont aan dat een huisrobot naast het uitvoeren van opdrachten ook bepaalde behoeften op sociaal vlak kan invullen. Door deel te nemen aan deze workshops leren de Twentse jongeren wat zo’n huisrobot allemaal kan en hoe je deze kan aansturen met je stem.  Cultuurwethouder Bas van Wakeren is enthousiast over de workshops: “Kinderen leren op jonge leeftijd vaardigheden op het gebied van kunst, cultuur en techniek en krijgen hierdoor de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een verkennende, ontdekkende en creatieve burger.”

Wat is er tijdens de voorjaarsvakantie te doen?

Workshop Happy in je huis!
In deze workshop gaan kinderen in gesprek met de huisrobot Homey* (http://homey.app). Zij laten Homey uiteenlopende opdrachten uitvoeren (“Hey Homey, zet de tv aan!”). Gaandeweg leert de huisrobot de spreker steeds beter kennen en wordt slimmer! Kinderen ervaren zo de invloed die zij kunnen hebben op AI-gedreven technologie.

6 tot 9 jaar: Kinderen van 6-9 jaar sturen Homey direct aan met hun stem. Aanmelden
9 tot 12 jaar: Kinderen van 9-12 jaar starten met een klein onderzoek en communiceren met Homey met hun stem én met geprogrammeerde opdrachten. Aanmelden

Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend, inspirerend en leerzaam!

www.tetem.nl/maakplaatsen

2020-02-21 09:30:00 2020-02-21 11:00:00 Europe/Amsterdam Happy in je huis met huisrobot Homey Happy in je huis met huisrobot Homey, Beursstraat 34, , Hengelo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen