Evenementen
do.
21.
06

Gedichten op de muur

Wanneer
donderdag 21 juni, 12:07

Waar
Morsink voor koken en tafelen
Wemenstraat 6 / 8
7551 EX Hengelo

Gedichten op de muur

De Stichting Hengelo Leest werkt al enkele jaren aan een plan om de binnenstad van Hengelo te verrijken met poëzie van Twentse dichters die tot de Nederlandse literatuur worden gerekend. Het had even wat voeten in de aarde, maar medio 2018 is het dan zover. Het eerste gedicht kan worden gepresenteerd.

Op de muur van de firma Morsink (op de hoek Wemenstraat/De Wetstraat), heeft kunstenaar Freddy Hoevers uit Almelo het gedicht ‘Zomer I’ van H.H. ter Balkt aangebracht. Na Ter Balkt zullen ook gedichten van bekende Twentse dichters als Willem Wilmink, Rutger Kopland en Bert Schierbeek in de binnenstad een plek gaan krijgen.

Uiteraard wil ‘Hengelo Leest’ graag even stilstaan bij de presentatie van dit project.

Dit jaar begint de zomer op donderdag 21 juni om 12.07 uur Dit zal ook het tijdstip zijn waarop het gedicht ‘Zomer I’, officieel met een korte ceremonie wordt gepresenteerd.


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen