Evenementen
wo.
13.
03

Fototentoonstelling Hijsch gebouw

Wanneer
woensdag 13 maart
t/m vrijdag 31 mei
10:00 tot 17:00

Waar
Hengelo Promotie
Markt 8
7551 CG Hengelo

Fototentoonstelling Hijsch gebouw

Je kunt bij Hengelo Promotie een fototentoonstelling bekijken over het Hijsch gebouw.

Hijsch gebouw op het Marktplein?

West 8 heeft de architectenprijsvraag gewonnen voor een nieuwe inrichting van de Markt in Hengelo. In dit ontwerp staat (een replica van) het Hijsch gebouw centraal. Kwartiermaker Gerard Cornelissen is bezig om een plan te maken voor de invulling van het gebouw, dat plan moet voor 1 april 2019 klaar zijn. West 8, en met name projectarchitect Penne Hangelbroek, is bezig met het verder ontwerpen van het gebouw op de Markt. Ondertussen besteedt de Hengelo editie van Tubantia heel veel aandacht aan de Markt en haar mogelijke invullingen.

Hoe zag het er vroeger uit?

De Stichting Erfgoed Hengelo voelde de behoefte om het Hijsch gebouw, zoals het vroeger gestaan heeft aan de Industriestraat (voorheen Haaksbergerstraat) opnieuw in beeld te brengen. Want hoeveel mensen weten nog precies waaruit het gebouw bestond. Wat is blijven hangen zijn toch vooral de laatste beelden van een voor- en achtergevel met een staalskelet ertussen. Met deze fototentoonstelling wil de stichting iedereen, en vooral iedere Hengeloër, het Hijsch gebouw weer in herinnering brengen, zodat er in de komende tijd geen enkel misverstand kan bestaan over welk gebouw gesproken wordt.

Maar met deze fototentoonstelling wil de stichting ook zichtbaar maken uit wat voor bijzonder karakteristiek gebouwen-complex het Hijsch gebouw bestond en hoe het zich door de jaren heeft ontwikkeld. Als één ding duidelijk wordt uit deze fototentoonstelling is dat het gebouw was uitgegroeid tot een markante ‘Stork-kathedraal’, die goed functioneerde met een zeer wisselend programma, aangepast aan de behoefte door de jaren heen.

Het nieuwe gebouw op de Markt zal de flexibiliteit bezitten om elke invulling een prima podium te bieden. Het architectenbureau West 8 biedt Hengelo met het terugbrengen van dit gebouw op de Markt een prachtige kans om deze ‘Stork- kathedraal’ tot het centrum van een zich vernieuwende binnenstad te maken.

Openingstijden Hengelo Promotie:

De tentoonstelling is de komende maanden te zien bij Hengelo Promotie, Markt 8.
– maandag tot en met vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur
– zaterdag: 11.00 tot 15.00 uur


2019-03-13 10:00:00 2019-05-31 17:00:00 Europe/Amsterdam Fototentoonstelling Hijsch gebouw Fototentoonstelling Hijsch gebouw, Markt 8, , Hengelo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen