Evenementen
zo.
20.
10

Film: The Biggest Little Farm

Wanneer
zondag 20 oktober, 15:00 tot 16:45

Waar
Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

The Biggest Little Farm

Speeldata: Zondag 20 oktober 15.00 uur – matinee / Woensdag 23 oktober 20.15 uur / Vrijdag 25 oktober 15.00 uur – matinee. In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar gaandeweg ontdekken ze dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt.

Regie: John Chester
Speelduur: 92 min., 9+
Land: VS, 2018.
Cast: John Chester, Molly Chester

Recensies

★★★★ VPRO Cinema: ‘”De opnames van de flora en fauna (..) zijn schitterend. Nog inspirerender is de filosofische ondertoon van de film, die aan het denken zet over de aard van de natuur en onze omgang daarmee”
★★★★ Trouw: “Een verstandige en vooral overtuigend in beeld gebrachte boodschap die visueel gedrenkt blijft in romantiek (..) Vermakelijke, spannende les in zorgvuldig omgaan met de natuur”
Filmkrant: “Paradijs in een zee van monocultuur, met een zeldzaam hoopvolle blik op de toekomst van ons klimaat” (geeft geen sterren)
Margriet: “Het resultaat is een docu-film waarin volhardendheid, dapperheid en het verwezenlijken van dromen centraal staan”

Voor meer informatie kijk op www.filmhuishengelo.nl


2019-10-20 15:00:00 2019-10-20 16:45:00 Europe/Amsterdam Film: The Biggest Little Farm Film: The Biggest Little Farm, Beursstraat 44, , Hengelo
Film: The Biggest Little Farm


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen