Evenementen
do.
17.
10

Film: Les Invisibles

Wanneer
donderdag 17 oktober, 20:15 tot 22:30

Waar
Filmhuis Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Les Invisibles

Speeldata: Donderdag 17 oktober 20.15 uur / Vrijdag 18 oktober 15.00 uur – matinee

De bewoners van een vrouwenopvang in Noord-Frankrijk zitten met de handen in het haar wanneer ze te horen krijgen dat ze geen subsidie meer krijgen. De maatschappelijk werkers moeten deze dakloze vrouwen binnen drie maanden laten reïntegreren in de maatschappij. Ze halen alles uit de kast om hierin te slagen! Ze laten de vrouwen hun kwaliteiten hervinden, gaan met hen op zoek naar werk en starten een hip recyclecentrum. Een film die met humor het probleem te lijf gaat. Bijna alle rollen worden vertolkt door vrouwen die zelf op straat leefden.

Regie: Louis-Julien Petit
Speelduur: 102 min., AL
Land: FR, 2018.
Cast: Patricia Mouchon, Khoukha Boukherbache, Bérangère Toural

Regisseur Louis-Julien Petit (La loi du marché) werkte zelf ook een jaar lang als vrijwilliger in de opvanghuizen van Parijs. Naast succesvolle Franse acteurs bestaat de cast uit vrouwen die zelf dakloos zijn geweest. De film is een bewerking van Claire Lajeunie’s boek Sur la route des invisibles, femmes dans la rue.

Recensies

★★★ Volkskrant: “Het is een tragikomedie over dakloze vrouwen, in Frankrijk in tijden van de gele hesjes sterk getimed.”

Voor meer informatie kijk op www.filmhuishengelo.nl.


2019-10-17 20:15:00 2019-10-17 22:30:00 Europe/Amsterdam Film: Les Invisibles Film: Les Invisibles, Beursstraat 44, , Hengelo
Film: Les Invisibles


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen