Evenementen
do.
21.
11

Film: De beken van Hengelo

Wanneer
donderdag 21 november, 19:30 tot 22:00

Waar
Museum Hengelo
Beekstraat 51
7551 DP Hengelo

De beken van Hengelo

De film word tweemaal vertoond.
* Donderdag 21 november., 19:30 uur
* Zaterdag 23 november, 14:00 uur

Indien u bij de film aanwezig wilt zijn, dient u zich tijdig telefonisch ( tel. 074 – 259 42 16) aan te melden, omdat er per keer slechts 50 zitplaatsen beschikbaar zijn.

DE BEKEN VAN HENGELO

Deze film, gemaakt door (Walter Tuenter bestuurslid van) de Videofilmclub Hengelo op verzoek van de gemeente Hengelo en met medewerking van het Waterschap Vechtstromen, geeft allereerst een beeld van de rol die de beken van Hengelo gespeeld hebben in de ontwikkeling van de stad. De film toont verder wat er gedaan is om de wateroverlast te bestrijden, waar Hengelo vaak mee te kampen heeft gehad, mede veroorzaakt door deze zelfde beken. De film laat ook heel mooi zien hoe de Hengelose beken, na jaren vooral verborgen te zijn geweest, nu waar mogelijk weer een passend onderdeel van de stad worden. Ook volgt de film de huidige loop van de verschillende beken door de stad Hengelo en worden we bekend met de functie van het wateropslag- en retentiegebied ‘t Kristalbad tussen Hengelo en Enschede, het wateropslaggebied ’t Genseler en het waterbergingsgebied ’t Woolde en zien hier mooie beelden van. Ook wat er gedaan wordt om de in de toekomst te verwachten problemen van de klimaatverandering voor de stad te beperken. Kijk voor meer informatie op www.museumhengelo.nl.


2019-11-21 19:30:00 2019-11-21 22:00:00 Europe/Amsterdam Film: De beken van Hengelo Film: De beken van Hengelo, Beekstraat 51, , Hengelo
Film: De beken van Hengelo


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen