Evenementen
zo.
04.
11

Expositie van 44 vrouwen uit 12 landen

Wanneer
zondag 4 november
t/m zondag 9 december
13:00 tot 17:00

Waar
HeArtGallery
Drienerstraat 35
7551 HK Hengelo

Expositie van 44 vrouwen uit 12 landen

Stichting HeArtpool is dit jaar een samenwerking aangegaan met drie ‘Kunstvereine’ uit Ibbenbüren, Mettingen en Dörenthe. De eerste gezamenlijke activiteit van deze samenwerking is een internationale tentoonstelling van 44 vrouwen uit 12 landen die eerst in Duitsland heeft plaatsgevonden en vanaf 4 november te zien is in HeArtgallery in Hengelo. De kunstverenigingen uit het Duitsland bezochten afgelopen jaar HeArtGallery en de kunstroute in Hengelo. Men was onder de indruk van de locatie en de activiteiten en er werd afgesproken om te kijken of in de toekomst nader zou kunnen worden samengewerkt. Die uitnodiging voor samenwerking kwam eerder tot stand dan verwacht. Eind dit jaar organiseren de Duitse verenigingen, op uitnodiging van de Franse organisatie Fédération Internationale Culturelle Féminine (FICF), een internationale tentoonstelling met kunst van vrouwen uit vele landen waaronder Frankrijk, Duitsland, Turkije, Slovenië en Iran. Het bestuur van de Stichting HeArtpool is gevraagd om dit project samen te organiseren met de drie Duitse partners. HeArtpool werd tevens gevraagd een aantal kunstenaars voor te dragen zowel uit de regio als daarbuiten. Het FICF heeft daaruit een selectie gemaakt. Namens Nederland nemen deel, Karin Hoogesteger, Guusje Beverdam, Nanon Morsink, Wendy Fabels en Judith Schepers. Daarnaast heeft HeArtpool kunstenaars uitgenodigd uit Iran, Slovenië en Engeland. HeArtgallery heeft haar expositieruimte beschikbaar gesteld voor de expositie die op een financiële bijdrage van de gemeente Hengelo mocht rekenen.

De tentoonstelling is in de maand oktober in Duitsland op drie locaties gehouden en komt 4 november naar HeArtGallery in Hengelo. Marijke van Hees, voorzitter van de Raad voor Cultuur, zal de opening in Hengelo verrichten. Tijdens de opening zal ook een Nederlandse afdeling van het FICF worden opgericht.

www.heartgallery.info

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen