Evenementen
zo.
02.
09

Expositie Udona Boerema

Wanneer
zondag 2 september
t/m zondag 7 oktober

Waar
HeArtGallery
Drienerstraat 35
7551 HK Hengelo

Expositie Udona Boerema

Udona Boerema, wat een klinkende naam om te onthouden. Ze is afkomstig uit de streek waar ik tegenwoordig woon, het noorden van het land, waar de horizon laag is, de wolken als bergen oprijzen en alle verticale elementen in het landschap als silhouetten in het uitgeklede decor staan. Ze is de beheerste zenmeester van het ruwe linnen. Vezelig geweven behoudt het onder de transparante schilderslaag overal tactiliteit.

De natuurlijke kleuren herinneren aan het vlas dat op de velden in de wind waaide. Het hele maakproces van het linnen ligt erin opgeslagen, het zwingelen, hekelen, roten en andere vergeten woorden. Regen, dauw en zon zijn nodig om de vlasvezels in enkele weken in optimale conditie te brengen. De gele zon, bruine klei, licht en schaduw in druppels verf staan in vloeiende vormen zò en niet anders op het linnen. Water en transparantie zijn wonderlijke componenten om de compacte oude massa van een bergmassief te schilderen. Het lijkt dan ook meer over beweging en beheersing te gaan, het meesterschap na de eindeloze herhaling van eenzelfde motief.

Openingstijden

Woensdag, vrijdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
Donderdag 13.00 – 19.00 uur
Zaterdag 12.00 – 17.00 uur

www.heartgallery.info

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen