Evenementen
zo.
09.
02

Expositie Toekomstdenken bij Zaal Zuid

Wanneer
zondag 9 februari
t/m zaterdag 7 maart
09:00 tot 17:00

Waar
Zaal Zuid – Kunstcentrum
Esrein 11
7553 CX Hengelo

Expositie “Toekomstdenken” bij Zaal Zuid in Hengelo

Op zaterdag 8 februari om 16.00 uur wordt bij Zaal Zuid Kunstpodium in Hengelo de expositie “Toekomstdenken” geopend. De expositie is daarna te zien van 9 februari t/m 7 maart. Iedereen is van harte welkom de opening bij te wonen. De expositie wordt geopend door Lous Kerkhof (directeur Oyfo Kunst & Techniek, waarvan Zaal Zuid deel uitmaakt) en Rudy Simon (één van de boegbeelden van het project).

Toekomstdenken daagt kunstenaars uit om over hun eigen grenzen heen te kijken, zich te verdiepen en crossovers aan te gaan. Hoe vertaal je toekomstideeën, dromen, verwachtingen, utopieën of dystopieën in een kunstwerk? Overijsselse kunstenaars nemen het publiek mee in hun verbeelding van dit thema in een expositie met ca. 100 kunstwerken, waaronder street art, tekeningen, objecten, installaties, schilderijen, foto’s, verzen en film.

Toekomstdenken is een samenwerkingsproject in Overijssel en Drenthe en bestaat uit exposities, workshops, lezingen, verdiepingsdagen en masterclasses. Aan het project zijn in beide provincies vijf boegbeelden verbonden, kunstenaars met een inspirerende beroepspraktijk, die het project ondersteunen en begeleiden. De boegbeelden in Overijssel zijn: Marieke de Jong, Patrick Mangnus, Rudy Simon, Susanne Maria Wolf, TamTam Objektentheater. Zij nemen deel aan de expositie in Zaal Zuid kunstpodium. Naar aanleiding van de tentoonstelling worden door publiek en boegbeelden 9 kunstenaars geselecteerd en uitgenodigd deel te nemen aan een vervolgtraject met Masterclasses.

De bekendmaking van de genomineerden is op 7 maart om 16.30 uur. De parallelle expositie van Drentse kunstenaars opent op 15 februari in CBK Emmen en loopt tot en met 29 maart.


2020-02-09 09:00:00 2020-03-07 17:00:00 Europe/Amsterdam Expositie Toekomstdenken bij Zaal Zuid Expositie Toekomstdenken bij Zaal Zuid, Esrein 11, , Hengelo
Expositie Toekomstdenken bij Zaal Zuid Hengelo Promotie


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen