Evenementen
wo.
05.
09

Expositie Sanna Maria Paananen

Wanneer
woensdag 5 september
t/m zondag 14 oktober

Waar
HeArtGallery
Drienerstraat 35
7551 HK Hengelo

Expositie Sanna Maria Paananen

De kunstwerken van Sanna Maria Paananen (1988, Kouvola Finland) zijn nogal ingetogen olieverfschilderijen. Haar stijl is gebaseerd op het gebruik van een beperkt palet van twee tot drie kleuren en het combineren van figuratieve schilderkunst met meer grafische elementen. Haar thema’s zijn over het algemeen persoonlijke standpunten over grotere thema’s zoals feminisme en sociale interactie.

Paananen werkt ook in samenwerking met de schilder Tero Ulvila. In deze schilderijen werken beide kunstenaars op een gedeeld doek met hun eigen, sterk contrasterende stijlen. Paananen volgde haar opleiding aan de Saimaa University of Applied Sciences, afdeling cultuur, schilderkunst en Repin Institute of Arts in Finland.

CONTEXT

Context is de negende solotentoonstelling van Sanna Maria Paananen en haar eerste in Nederland. De tentoonstelling bestaat uit haar persoonlijke schilderijen en samenwerkingsstukken. Alle werken in de tentoonstelling zijn schilderijen, maar ze lenen elementen uit de beeldhouwkunst en grafische voorstellingen. Het thema van de tentoonstelling is context. Het belangrijkste gezichtspunt van dit thema is het benadrukken van de effecten van context in hoe we dingen waarnemen. Paananen doet dit door representatieve, abstracte en grafische elementen te combineren. Door dit mengsel worden de figuren en dieren in de schilderijen zowel realistisch als abstract. De toeschouwer kan gemakkelijk herkennen wat het schilderij weergeeft – maar tegelijkertijd weten ze dat ze alleen maar kijken naar verf op een plat oppervlak.

De grote samen gemaakte werken plaatsen de kunstenaar zelf in een andere context. In deze schilderijen werkt Paananen samen met schilder Tero Ulvila. Ze schilderen om beurten, gebruikmakend van hun eigen persoonlijke stijlen. In tegenstelling tot Ulvila’s kleurrijke en schilderachtige manier van werken, verandert ook het gevoel van de stijl van Paananen. Het werkproces creëert een derde artiest – een die zowel Paananen als Ulvila is, maar ook in tegenstelling tot een van hen alleen. In deze schilderijen worden haar blauwgetinte figuren mythischer en zijn abstracte tekens meer verhalend.

Openingstijden Heart Gallery

Woensdag, vrijdag en zondag 13.00 – 17.00 uur
Donderdag 13.00 – 19.00 uur
Zaterdag 12.00 – 17.00 uur

www.heartgallery.info

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen