Evenementen
za.
03.
03

Expositie Patagonië en Paaseiland

Wanneer
zaterdag 3 maart
t/m zaterdag 31 maart

Waar
Expositie Patagonië en Paaseiland

In maart laten Bram Mieog en Laura Onderdijk in de Bibliotheek Hengelo Stad foto’s zien die ze afgelopen december gemaakt hebben tijdens hun reis naar Patagonië (Chili en Argentinië) en Paaseiland in de Stille Oceaan.

Het geïsoleerde Patagonië ligt in het zuidelijke gedeelte van Chili en Argentinië. De zuidelijkste stad ter wereld is Ushuaia, gelegen op Vuurland (Tierra del Fuego). Van hieruit vertrekken schepen naar Antarctica. Patagonië is bekend om zijn enorme gletsjers, zoals de Perito Moreno, azuurblauwe meren, de besneeuwde toppen van het Andesgebergte met de rondcirkelende condors en de indrukwekkende rotspieken in het Natuurpark Torres del Paine.

Het vulkanische Paaseiland (niet groter dan Terschelling en gelegen op 3700 km uit de Chileense kust) is beroemd om de Moai’s: beelden die heel lang geleden zijn gemaakt door de eilandbewoners. Hoe de tonnen wegende beelden gemaakt en versleept zijn naar hun definitieve standplaats, is grotendeels nog steeds een mysterie.

Bram Mieog en Laura Onderdijk zijn amateurfotografen, die allebei een grote passie hebben voor het reizen naar mooie gebieden over de hele wereld. Het kennismaken met de bevolking en het genieten van de prachtige landschappen hoort daar zeker bij. En bovendien willen ze hun reis graag vastleggen en anderen daarvan laten genieten. Dat laatste kan de hele maand maart in de Bibliotheek Hengelo Stad!

https://www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda/830-expositie-van-de-maand

 
Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen