Evenementen
di.
02.
01

Expositie Mariakapellen Twente

Wanneer
dinsdag 2 januari
t/m woensdag 31 januari

Waar
Expositie Mariakapellen Twente

De hele maand januari laat fotografe Nicole Tanke uit Hengelo haar fotoserie over Mariakapelletjes in Twente zien in de expositieruimte van Bibliotheek Hengelo.

In Twente staan vele tientallen mariakapellen en landkruisen. In allerlei soorten en maten, grote en kleine. Rijk versierd of juist bescheiden, bijna verstopt onder een boom. Deze gedenkplaatsen zijn bijzondere plekken waar vele bezoekers steun vinden in hun verliesverwerking. Maar ook uit dankbaarheid worden de plaatsen aangedaan.

De prachtige foto’s zijn de hele maand januari in de Bibliotheek Hengelo Stad te bewonderen.

Over Nicole Tanke

Nicole Tanke is freelance architectuurfotografe. Ze heeft tijdens haar Fotografieopleiding in 2014 aan de School voor Fotografie een fotoserie gemaakt over mariakapelletjes in Twente. In het kader van het thema Spiritualiteit in de maand januari is dit een goed moment om deze serie nu aan het publiek te tonen.

Inmiddels heeft Nicole haar fotografiepassie omgezet in een eigen bedrijf richting Architectuurfotografie en fotokunst genaamd Lines Are Everywhere. Op Instagram kun je haar dagelijks volgen met nieuwe beelden.

www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda/765-foto-expositie-mariakapellen-in-twenteDeze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen