Evenementen
vr.
02.
02

Expositie ‘Identitijd’

Wanneer
vrijdag 2 februari
t/m zaterdag 10 maart
16:00 tot 17:00

Waar
Zaal Zuid – Kunstcentrum
Esrein 11
7553 CX Hengelo

Bij Zaal Zuid Kunstpodium opent Lous Kerkhof, directeur van Oyfo, op vrijdag 2 februari om 16.00 uur de expositie van ‘Identitijd’. Met circa 120 kunstwerken van 70 kunstenaars uit heel Overijssel. Identitijd is een grensoverschrijdend kunstproject / verdiepingsprogramma voor professionele- en amateur beeldend kunstenaars in Overijssel en Drenthe en wordt georganiseerd door Stichting Beeldruimte en Kunst & Cultuur Drenthe (K&C).

Identiteit

Het project daagt de deelnemers uit om na te denken over het begrip Identiteit, in een wereld die volop in beweging en verandering is. “Wat of wie bepalen onze identiteit in deze tijd?” (vandaar de schrijfwijze Identi-Tijd) “Wat betekent het thema voor kunstenaars en speelt het een zichtbare rol in het werk?” Na twee inspiratiedagen, afgelopen november, waarin werd ingezoomd op het thema, openen in februari en maart twee grote exposities in Hengelo en Emmen.

Kunstenaars

De exposities bieden volop gelegenheid tot ontmoeting, inspiratie en reflectie.
Aan het project zijn per provincie 5 boegbeelden verbonden. Dit zijn gerenommeerde kunstenaars voor wie het thema Identitijd een belangrijke element in hun werk is. Zij zijn sparringpartner voor alle deelnemers en zullen de Masterclasses leiden die 10 genomineerde exposanten per provincie krijgen aangeboden. Het publiek en de boegbeelden kiezen uit beide exposities elk 10 kunstenaars, wiens werk op bijzondere wijze het thema reflecteert. Op de laatste dag van de expositie (zaterdag 10 maart) worden deze genomineerden bekend gemaakt. De 5 boegbeelden in Overijssel zijn: Rudy Simon (Zwolle), Astrid van Loo (Deventer), Ricardo Liong-A-Kong (Hengelo), Jeanette Hoekstra (Deventer) en Tamme de Boer (Zwolle). Samen met de Drentse boegbeelden begeleiden zij het vervolgtraject van Identitijd.

De expositie in Zaal Zuid kunstpodium loopt van 3 februari t/m 10 maart 2018
Openingstijden: wo-vr 13.00 – 16.00 uur, za en zo: 14.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie: www.stichtingbeeldruimte.nl | www.kunstencultuur.nl


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen