Evenementen
wo.
13.
05

Expositie ABSTRACT ATTRACTS

Wanneer
woensdag 13 mei
t/m zaterdag 31 oktober
10:00 tot 18:00

Waar
Brok Interieur
Drienerstraat 47
7551 HL Hengelo

Expositie ABSTRACT ATTRACTS

Abstracte jaren ‘80 fotokunst bij Brok Interieur

Fotokunstenaar Nicole Tanke laat je even teruggaan naar de jaren ’80.

In de maanden mei tot en met oktober 2020 laat Nicole van Lines Are Everywhere, haar abstracte fotokunstwerken zien bij Brok Interieur, designwinkel in de binnenstad van Hengelo.

 Nicole nodigt elke moderne kunstliefhebber uit om door haar ogen mee te kijken naar het veelzijdige lijnenspel van bijzondere locaties maar ook de alledaagse elementen buiten op straat, waar men vaak in deze huidige hectische samenleving aan voorbij loopt.

 Haat-liefde verhouding met huidige 24/7-samenleving.

Nicole: “Ik heb een haat-liefde relatie met onze razendsnelle 24/7-samenleving. De vloedgolf van de dagelijkse prikkels en informatie overvallen me elke dag opnieuw. Enerzijds voel ik veel liefde voor het feit dat ieders wereld groter is geworden en nog steeds elke dag groter wordt. Dit dankzij de vooruitstrevende technologische ontwikkelingen die er moeiteloos voor zorgen dat steeds meer mensen dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen.  De wereld ligt aan onze voeten! Anderzijds voel ik de stress en de drukte die onze huidige 24-uurseconomie met zich meebrengt. Overal en altijd zijn er prikkels die hard binnenkomen en dat wordt in de toekomst alleen nog maar meer.”

 In haar tweede fotoserie, ABSTRACT ATTRACTS!, van 18 omlijste contrastrijke fotokunstwerken vind je lijnen, vormen en elementen die in het normale leven terug te vinden zijn. De werkelijkheid van deze patronen en lijnen in het dagelijkse leven trekken mij aan omdat ze tijdloos zijn. In deze serie haalde ik zoveel mogelijk verwijzingen naar het huidige tijdbeeld weg zodat ik er mijn eigen werkelijkheid in kon zien en elk werk heeft een titel vernoemd naar een bekende jaren ’80 lied. Ik hoor op de achtergrond de top 40-muziek, van de radio opgenomen op een cassettebandje, waar ik als kind zo graag naar luisterde. Tezamen met de prachtige designmeubelen van Brok Interieur vormen de kunstwerken een bijzondere interieurbeleving.
De expositie is verdeeld over 3 verdiepingen en is tot en met midden oktober 2020 vrij toegankelijk zien in de binnenstad van Hengelo.

Wees welkom!


2020-05-13 10:00:00 2020-10-31 18:00:00 Europe/Amsterdam Expositie ABSTRACT ATTRACTS Expositie ABSTRACT ATTRACTS, Drienerstraat 47, , Hengelo
Expositie ABSTRACT ATTRACTS


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen