Evenementen
zo.
01.
12

Expo Zilveren Camera

Wanneer
zondag 1 december
t/m zondag 29 december
13:00 tot 17:00

Waar
HeArtGallery
Drienerstraat 35
7551 HK Hengelo

Expo Zilveren Camera

De Zilveren Camera is de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd in Nederland. De hieraan verbonden prijs wordt sinds 1949 toegekend aan de fotograaf die de beste persfoto van het jaar heeft gemaakt. De foto’s doen verslag van gebeurtenissen die (inter)nationaal nieuwswaardig waren in het afgelopen jaar. De wedstrijd telt negen categorieën met in totaal zestien winnaars.
Deze 70ste editie van de Zilveren Camera laat meer dan 200 indrukwekkende nieuwsfoto’s zien van in totaal 55 fotografen. Niet alleen de beste persfoto’s van het afgelopen jaar maar ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling, de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar en de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie. De expositie is gratis te bezoeken van do t/m zo van 13.00 t/m 17.00 uur. Foto: Koen van Weel.

Winnaar Zilveren Camera 2018 Cynthia Boll

Fotografe Cynthia Boll heeft met haar serie ‘Sinking Cities’ de Zilveren Camera 2018 gewonnen. Zij won al eerder de eerste prijs in de categorie Documentair internationaal-serie. De serie is gemaakt tussen 2015 en 2018 en laat de Indonesische hoofdstad Jakarta zien, dat elk jaar gemiddeld 0 tot 25 cm zinkt door o.a. de bodemdaling en klimaatverandering. De gevolgen komen ook in beeld. De serie legt volgens de jury op aansprekende en indrukwekkende wijze vast hoe groot de impact is, zowel fotografisch als journalistiek. Kijk voor meer informatie op www.heartgallery.info


2019-12-01 13:00:00 2019-12-29 17:00:00 Europe/Amsterdam Expo Zilveren Camera Expo Zilveren Camera, Drienerstraat 35, , Hengelo
Expo Zilveren Camera


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen