Evenementen
za.
03.
11

De Vertelclub start in Hengelo

Wanneer
zaterdag 3 november, 13:00 tot 14:30

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

De Vertelclub start in Hengelo

De Vertelclub start in Hengelo Op zaterdag 3 november 2018 start er een nieuwe cursus van De Vertelclub in Bibliotheek Hengelo. Verhalenverteller Zuleika leert kinderen hier in zes lessen de kunst van het vertellen. De Vertelclub is voor kinderen die het leuk vinden om in clubverband met vertellen bezig te zijn. Iedereen vanaf 9 jaar kan meedoen! De Vertelclub biedt een vertelcursus, maar is tevens een plek waar kinderen het vertellen met elkaar kunnen blijven oefenen.

De cursus

In 6 lessen van 1,5 uur leren de kinderen een verhaal vertellen. Als afsluiting van de cursus geven de kinderen een presentatie van hun verhaal voor publiek.
Kinderen leren spelenderwijs de beginselen van het vertellen. Ze leren tijdens deze cursus: een verhaal vertellen, zich te presenteren, naar elkaar te luisteren en feedback te geven. Aan de orde komen onder anderen mimiek, stemgebruik en lichaamstaal. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en daardoor net dat duwtje in de rug om voor een groep te staan. Ze leren zich goed te concentreren en hun taalontwikkeling wordt door het vertellen positief gestimuleerd. Ze krijgen de opdracht om thuis een verhaal te oefenen. In de laatste les mogen de kinderen, die dat willen, hun verhaal presenteren voor familie en bekenden.

Wie is Zuleika?

De persoon achter Zuleika is Helene Huizenga. Zij is een ervaren verhalenverteller en verzorgt vertelvoorstellingen voor jong en oud. Ze heeft een grote affiniteit met sprookjes en volksverhalen. Daarnaast geeft Zuleika les aan kinderen en volwassenen in vertellen én voorlezen. In 2009 heeft Zuleika in samenwerking met Bibliotheek Borne De Vertelclub opgericht. Na een aantal succesvolle eindpresentaties in het amfitheater in Borne is De Vertelclub in september 2012 ook gestart in Hengelo. Sindsdien is reeds een aantal mooie presentaties door kinderen gegeven in de Bibliotheek Hengelo.

Meer informatie

De cursus bestaat uit zes lessen en een eindpresentatie. Lesdata: zaterdag 3, 10, 17 en 24 november en 1 en 8 december 2018. Eindpresentatie: zaterdag 15 december 2018 van 16.30-17.30 uur. Tijd: zaterdag van 13.00-14.30 uur Locatie: Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34, Hengelo, 074-2452565 Leeftijd: vanaf 9 jaar

www.zuleika-verhalenverteller.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen