Evenementen
di.
20.
11

De Verslavende Digitale Wereld

Wanneer
dinsdag 20 november, 19:30

Waar
Bibliotheek Hengelo
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

De Verslavende Digitale Wereld

Verdwijnt uw zoon onmiddellijk in het gamen als hij thuiskomt en is het soms zelfs lastig om dit te onderbreken voor het avondeten? Is uw dochter voortdurend met haar smartphone bezig en lijkt het ‘online leven’ soms belangrijker dan het ‘echte leven’?

De digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het gebeurt. League of Legends, Minecraft, Instagram, of Snapchat zijn belangrijker dan sporten, of met elkaar iets doen. Kinderen vinden het soms lastig om zich op huiswerk te concentreren omdat ze steeds afgeleid raken door een appje of social media. Zonder het zich bewust te zijn, verliezen ze zichzelf erin. Maar wat doen jongeren nou precies in deze wereld? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder? Hoe kom je erover in contact zonder in het ‘gevecht’ te geraken? Deze ouderavond wordt georganiseerd door LOES Hengelo. En gaat over het krijgen van inzicht in het digitale gedrag van uw zoon/dochter en geeft handvatten om in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag!

Inhoud Ouderavond

Tijdens deze ouderavond gaat Laurens Veltman van Digital Awareness op interactieve wijze op deze onderwerpen in. Vanuit eigen ervaringen & de theorie laat hij zien hoe het komt dat jongeren zichzelf gemakkelijk verliezen in de digitale wereld en waarom het als ouder soms lastig is ze te bereiken. De inhoud wordt medebepaald door aan te sluiten op ervaringen van ouders, dus uw inbreng en vragen zijn zeer welkom! Waar Laurens de deskundige is vanuit de belevingswereld van de jongere en de psychologie, bent u de ervaringsdeskundige als opvoeder en ouder. Door dit samen te laten komen, brengt hij u tot nieuwe inzichten over de digitale wereld en biedt hij praktische ideeën en handvatten om samen met uw zoon/dochter aan de slag te kunnen.

Tijdens de avond krijgt u antwoord op o.a. de volgende vragen:

Wat zijn de meest voorkomende digitale verleidingen en hoe werken deze?
Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld & social media?
Waarom zijn jongeren zo geneigd zichzelf hierin te verliezen en hoe kan dit anders?
Hoe sluit u aan bij de belevingswereld van uw zoon/dochter zonder ze blind te volgen?
Waarom kunt u als ouder zo lastig tot uw zoon/dochter doordringen en hoe kan dit anders?

Digital Awareness

Met Digital Awareness coacht Laurens Veltman jongeren & volwassenen om zich niet te verliezen in digitaal gedrag, zoals gamen, smartphone, social media & YouTube. Hij geeft hiervoor o.a. voorlichting, workshops, groepstrajecten en individuele coaching. In zijn werk koppelt hij zijn persoonlijke ervaringen vanuit gameverslaving en poker aan zijn professie als psycholoog. Hij zet hierbij in op bewustwording van de digitale wereld en hoe snel deze met je aan de haal gaat en laat mensen zien dat ze zelf een keuze hebben: leven in plaats van geleefd worden!

 

 

www.bibliotheekhengelo.nl/actueel/agenda/930-de-verslavende-digitale-wereld

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen